14 i 15 juna festival nauke u Tutinu

760

Svoje drugo izdanje Festival nauke u Tutinu obojiće “emocijama” različitih, a podjednako važnih i lijepih postavki i radionica, koje nude starim i novim ljubiteljima naučnih kreacija i mogućnost za obnovu najboljih ljudskih osjećanja.

Tutin je zahvaljujući ovom festivalu postao važna stanica u biografiji umetnika i naučnika koji kreiraju trendove u oblasti nauke i inovacija, mesto gde se otkrivaju nove produkcije i sa jednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi naučnici.

Aktuelnost programa odredila je poziciju manifestacije na međunarodnoj mapi, dok visoki standardi i hrabro uvođenje novih koreografskih veština u izvođenju ogleda, unapređuju očekivanja publike i diktiraju izazove kreiranja sadržaja.

Otkrivajući nauku kroz njene vrhunske domete, festival je na putu do drugog festivala pridobio brojnu publiku. Od osnivanja na Festivalu je predstavljeno preko 35 koreografskih ostvarenja i na taj način su zaokupila velika pažnja šire javnosti, dok će edicije na ovogodišnjem Tutin festu pratiti oko 23.000 gledalaca i više od 20 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva.

Manifestacija pruža nemnerljivu podršku svim zainteresovanim naučnicima, profesorima, učiteljima, koreografima i predstavnicima iz svih naučnih i umetničkih oblasti, kako u Srbiji, tako i u regionu. Dragocene informacije i kontakt sa inostranim trupama, otvorile su vidike, mogućnost stipendiranja i angažmana mladim naučnicima sa prošlogodišnjeg Festivala, dok su uspešne oglede i eksperimente na domaćoj sceni ostvarili upravo domaći ekspertinejdžeri koji će se na Festivalu predstaviti 14. i 15. juna u Tutinu.

Kao glavni partner Tutinskog festivala nauke je Ambasada Kanade u Srbiji. Ambasada Kanade je uvela prepoznatljiv model ulaganja kulturu i nauku, gdje na takav način doprinosi ukupnom razvoju obrazovanja i inovacija u Srbiji i regionu.

Drugog dana Festivala u saradnji sa misijom OEBS-a, biće realizovana prezentacija filma na temu zaštite životne sredine – Očuvanja resursa, a prisutnima će se obratiti šefica misije Mikaela Turman.
Izvor Sandzak Danas/N1