Search

21. Ramazanska trka: Bibić pobijedio najboljim rezultatom na svijetu

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić pobedio je danas na međunarodnoj 21. Ramazanskoj trci u Novom Pazaru, pošto je 3.000 metara prešao za sedam minuta i 55,62 sekundi, što je na toj dionici najbolje vrijeme na svijetu u 2020. godini.

“Zadovoljan sam što sam posle duže pauze zbog pandemije koronavirusa pred svojom publikom istrčao rekord staze i jednu od mojih najboljih trka na 3.000 metara na otvorenom”, rekao je Bibić posle pete pobijede na Ramazanskoj trci.

Posle dvadesetjednogodišnjeg Novopazarca u cilj je ušao Mađar Ištvan Palkovic sa osam minuta i 7,14 sekundi, a treći u konkurenciji 13 srednjeprugaša bio je Miloš Malešević iz Inđije sa osam minuta i 24,8 sekundi.

Trku 10 pionirki iz Novog Pazara, Raške i Ćuprije na 1.000 metara dobila je domaća predstavnica Saima Murić vremenom od dva minuta i 51,51 sekundi, čime je lični rekord popravila za 4,95 sekundi.

Drugo i treće mjesto osvojile su njene klupske koleginice Mejra Mehmedović sa tri minuta i 5,16 sekundi i Lenka Nikolić sa tri minuta i sedam sekundi.

Pazarac Džemal Hasanović sa dva minuta i 10,10 sekundi bio je najbrži na 800 metara od sedmorice pionira iz Novog Pazara i Raške, ispred klupskog kolege Kabira Ziljkića sa dva minuta i 10,52 sekundi i trećeplasiranog Raščanina Konstantina Ristovića sa dva minuta i 12,70 sekundi.

Kod atletskih škola na 400 metara trtijumfe su zabeležili Aiša Tahirović u ženskoj i Kaid Koca u muškoj konkurenciji.
Grad Novi Pazar bio je pokrovitelj 21. Ramazanske trke, koju su organizovali pazarski Sportski savez, Sportsko-sajamska ustanova Pendik i Atletski klub Novi Pazar.

“Zadovoljstvo je biti domaćin prve atletske manifestacije u ovom dijelu Evrope posle pandemije, koju je sa tribina pratilo skoro hiljadu ljudi”, kazao je direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.