400 električnih kreveta za bolnicu od turske klinike!

827

Novopazarska Opšta bolnica dobiće ukupno 400 električnih kreveta sa pratećem opremom od Univerzitetske klinike iz turskog grada Konja. Danas je stigla prva tranša, a montaža i postavljanje savremenih kreveta počinje već naredne nedjelje.

Ova vrijedna donacija, prema riječima upravnika Opšte bolnice u Novom Pazaru, doktora Alana Kurpejovića omogućiće kompletnu zamjenu postojećih kreveta, savremenijim i boljim. Uz krevete dolazi i posteljina kao i prateća oprema, a sve to će pacijentima boravak u bolnici učiniti prijatnijim.

”O vrijednosti same opreme ne želim ni da komentarišem. To je potez kojim ćemo praktično zamijeniti sav postojeći posteljni fond. Riječ je o najsavremenijim električnim krevetima sa podizačima, koji će boravak u bolnici nepokretnim pacijentima učiniti kvalitetnijim i boljim”, kaže upravnik Opšte bolnice dr Alan Kurpejović.

Montiranje kreveta počinje naredne nedjelje, a menadžement Opšte bolnice potrudiće se da se sve organizuje na optimalan način. Građane, članove porodica hospitalizovanih pacijenata mole za razumijevanje.

Sandžak danas/RTV