50.000 Albanaca u Dortmundu bodrilo svoju zemlju protiv Italije

50.000 Albanaca u Dortmundu bodrilo svoju zemlju protiv Italije

549

Fudbalska reprezentacija Albanije večeras je započela svoj nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj 2024. godine, suočivši se s reprezentacijom Italije u Dortmundu. Italija, koja brani naslov prvaka Evrope osvojen prije tri sezone, suočila se s nevjerovatnom podrškom albanskih navijača.

Prema izvještajima iz Njemačke, u Dortmundu je prisutno oko 50.000 Albanaca koji su došli da podrže svoju reprezentaciju. Njihovo prisustvo učinilo je da njemačka publika “zaboravi” škotske i hrvatske navijače koji su također pravili fenomenalne atmosfere uoči svojih utakmica na Euru.

Utakmica je započela spektakularno za Albaniju, kada je Nedim Bajrami postigao gol u 22. sekundi, što je najbrži gol u historiji Evropskih prvenstava. Dosadašnji rekorder bio je Dimitri Kiričenko, koji je 2004. godine postigao gol za Rusiju protiv Grčke nakon minute i sedam sekundi.

Italijani su vrlo brzo izjednačili, a zatim i preuzeli prednost. Nicolo Barella je pogodio mrežu golmana Albanije i doveo Italiju u vodstvo. Konačan rezultat ostao je 2:1 za Italiju, uprkos strastvenoj podršci albanskih navijača.

Ova utakmica je pokazala ne samo sportski duh Albanaca, već i njihovu posvećenost i ljubav prema svojoj reprezentaciji. Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine sigurno će ostati zapamćeno po ovom nevjerovatnom trenutku i najbržem golu u historiji turnira.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *