Ukrajinska IT kompanija napustila Novi Sad jer Srbija nije uveli sankcije Putinu

Ukrajinska IT kompanija napustila Novi Sad jer Srbija nije uveli sankcije Putinu

744

Nezadovoljna stavom srpske vlasti prema agresiji Rusije u Ukrajini, ukrajinska IT kompanija “Intellias” preselila je svoje poslovanje iz Novog Sada u Hrvatsku.

„U ovim teškim vremenima ne osJećamo odgovarajuću podršku Ukrajini od srpskih vlasti, pa je Intellias odlučio svoj razvojni centar preseliti u Hrvatsku. Novi ured kompanije nalaziće se u Zagrebu”, zvanično je saopšteno je iz ove IT kompanije koja upošljava preko 2.500 IT stručnjaka.

Oni ističu da su Hrvatsku izabrali „zbog doslednog proukrajinskog položaja, pružanja pomoći ukrajinskoj vojsci i zaštiti izbeglica“, kao i zbog podrške Hrvatske o hitnom prijemu Ukrajine u EU i zatvaranje neba za rusko vazduhoplovstvo.

“Vrlo nam je važno kako druge države reaguju na događaje u Ukrajini u kojima se nalaze naši razvojni centri. Vidimo da hrvatsko političko vodstvo aktivno podržava Ukrajinu u ratu i pruža utočište izbeglicama.

Hrvatski dobrovoljci su otišli u Ukrajinu da pomognu našoj vojsci. S obzirom na sve ovo, donIJeli smo hitnu odluku o preseljenju ureda Intelliasa u Zagreb”, kaže izvršni direktor i suosnivač Intellias Vitaly Sedler.

Intellias je globalni tehnološki partner koji posluje u 25 zemalja širom svIJeta i upošljava 2.5000 profesionalaca, među kojima su i IT stručnjaci iz Srbije. Za sada nije poznato da li će odluka kompanije da preseli posao u Hrvatsku uticati i na njihove poslovne angažmane.

(Nova.rs)




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *