Ukrajinska IT kompanija napustila Novi Sad jer Srbija nije uveli sankcije Putinu

735

Nezadovoljna stavom srpske vlasti prema agresiji Rusije u Ukrajini, ukrajinska IT kompanija “Intellias” preselila je svoje poslovanje iz Novog Sada u Hrvatsku.

„U ovim teškim vremenima ne osJećamo odgovarajuću podršku Ukrajini od srpskih vlasti, pa je Intellias odlučio svoj razvojni centar preseliti u Hrvatsku. Novi ured kompanije nalaziće se u Zagrebu”, zvanično je saopšteno je iz ove IT kompanije koja upošljava preko 2.500 IT stručnjaka.

Oni ističu da su Hrvatsku izabrali „zbog doslednog proukrajinskog položaja, pružanja pomoći ukrajinskoj vojsci i zaštiti izbeglica“, kao i zbog podrške Hrvatske o hitnom prijemu Ukrajine u EU i zatvaranje neba za rusko vazduhoplovstvo.

“Vrlo nam je važno kako druge države reaguju na događaje u Ukrajini u kojima se nalaze naši razvojni centri. Vidimo da hrvatsko političko vodstvo aktivno podržava Ukrajinu u ratu i pruža utočište izbeglicama.

Hrvatski dobrovoljci su otišli u Ukrajinu da pomognu našoj vojsci. S obzirom na sve ovo, donIJeli smo hitnu odluku o preseljenju ureda Intelliasa u Zagreb”, kaže izvršni direktor i suosnivač Intellias Vitaly Sedler.

Intellias je globalni tehnološki partner koji posluje u 25 zemalja širom svIJeta i upošljava 2.5000 profesionalaca, među kojima su i IT stručnjaci iz Srbije. Za sada nije poznato da li će odluka kompanije da preseli posao u Hrvatsku uticati i na njihove poslovne angažmane.

(Nova.rs)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *