Skandalozan VIDEO snimak kruži internetom: Hodža poziva ljude da glasaju za SPP

938

Skandalozan snimak kruži internetom: Imam poziva ljude da glasaju za SPP

“Glasajte braćo, kad završim i kažem za koga, očekujem da kažete kažete amiiiiin” – ukratko se može opisati snimak koji prilažemo uz tekst.

Javna je tajna da su od devedesetih pa naovamo efendije i popovi vrlo često izigravali portparole političkih partija i nekih lokalnih moćnika. To su radili prije, to rade i danas, a narod je nekako navikao na taj njihov dodatni biznis.

Međutim, razlika je u tome što su stariji imami to činili više diskretno ili što bi se reklo između redova. U svojim predavanja i nasihatima koristili su prenesena značenja i sugerisali oprezno kog treba zaokružiti. Danas imami i svršeni medresanti bez ustezanja javno govore “glasaj za ovog do mene”, ili, ukoliko su i oni sami na nekoj listi, “glasaj za mene”.

Najsvježiji snimak koji je postao hit na internetu je u vezi sa poslednjim izborima za BNV. Na njemu jedan od sjeničkih imama Edin Latović sjedi pored predsjednika opštine Mujagića i otvoreno lobira za izbore.
Da li je ovakvo ponašanje u redu, da li Islamska zajednica treba da bude u službi svih ljudi ili imami trebaju da koriste jednoj političkoj opciji prosudite sami.

Sa druge strane je primjer vijećnika dr Admira Muratovića koji je pokazao da je ipak moguće biti korektan i ne koristiti poziciju u islamskoj zajednici za vrijeme izbora u kojima je učestvovao.

Ono što je mnoge gledaoce viralnog snimka nasmijalo jeste što je političar Munib Mujagić sa velikim osmjehom rekao “amin” i zahvalno potapšao efendiju koji je pozvao ljude glasaju za njegovu političku opciju.




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *