Preselila Novopazarka Binasa Binka Sebečeva: Ostavila je neizbrisiv trag u našoj zajednici

5407

Na Ahiret je preselila Novopazarka Binasa Binka Sebečevac. Ostavila je neizbrisiv trag u našoj zajednici svojim neumornim radom i zalaganjem za društveno – humanitarna djela. Od nje se oprostio i komadant ORA Kasim Zoranić:

“Od srednjoškolskih dana, bila je aktivna u mnogobrojnim radnim akcijama, a posebno je bila ponosna na svoj rad sa ORA-Ribariće u Novom Pazaru od 2019. godine.

Binasa je bila inspiracija za sve generacije, pokazujući da starost i penzija ne smiju biti prepreka u društveno – humanitarnom radu za ljepšu i zdraviju sredinu. Njena neumorna volja da uljepša svoju sredinu, čišćenjem korita rijeka, sadnjom sadnica i uređenjem javnih površina, ostala je zapamćena kod svih koji su je poznavali.

U ime organizacije ORA, kao i svih veterana, brigadira, volontera i humanista, zahvaljujemo ti se, draga Binka, za sve što si učinila za Novi Pazar.

Neka ti je vječni rahmet. Tvoj doprinos će zauvijek ostati upamćen i inspiracija za sve nas da nastavimo tvoju misiju. Neka to Allah podari vječni Dženet.”

U potpisu komadant ORA-Kasim Zoranić

Dženaza će se klanjati sa ikindije namaza 12.04.2023 godine u Islamskom centru “Gazilar”, a ukop na mezarju “Gazilar”. Hatar se obavlja u porodičnoj kući u ulici Nušićeva br.1.




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *