dritan Abazović, Foto: Dobrilo Malidžan

Abazović nakon sastanka sa Đukanovićem: „Sve ide ka finišu oko manjinske vlade“

936

Mandatar za sastav nove vlade Dritan Abazović kazao je da je zadovoljan današnjim sastankom sa predstavnicima opozicije na čelu sa DPS-om Mila Đukanovića i da „sve ide ka finišu“.

„Mandatar je svoj dio posla završio, sad je sve na partijama. Trenutno imamo podršku manjinskih partija, SNP i koalicije „Crno na bijelo““, rekao je Abazović nakon sastanka.

On je naveo i da je agresija na Ukrajinu podstakla strahove kod nekih struktura.

Abazović je kazao i da je prihvatljivo da bude SNP u Vladi i ne znam za njihov „srpski bekgraund“.

Gospodin Vladimir Joković je potpisao Memorandum u kojem se jasno govori o ruskoj agresiji. Ostalo je vrlo neizvjesno da li ce SD i SDP podržati vladu. Nema potrebe da održavamo novi sastanak, ali ako ko traži nemam ništa protiv. Što se tiče DPS-a njihovo ponasanje je od početka korektnije od ostalih, možda zato što od početka znaju da neće biti u vladi“, rekao je Abazović.

On je dodao da će se Skupština „odblokirati na način koji sam ranije naveo“.

„Odblokiraće se, nadam se da će preovladati konstruktivnost kod DF-a, ali ako i dalje želi da ponizi institucije Crne Gore najveću štetu će nanijeti sebi. Ako to ne uradi gospodin Bulajić uradiće neki drugi potpredsjednik. Dan održavanja Skupštine nije daleko. Pokušaću još sjutra da obavim jednu seriju razgovora, ali mislim da je posao mandatara finiširan“.

Abazović je najavio da će sjutra prisustvovati sjednici Vlade.

„Otići ću da ne bi ispalo da zbog mene ili gospodina Radulovića ne mogu da se izglasaju sankcije Rusiji“
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.