Search

ABAZOVIĆ PORUČIO: Gde je bio neko da kaže Ediju Rami, DALJE RUKE OD CRNE GORE?!

Dritan Abazović je reagovao na otvoreno pismo Ferhata Dinoše i poručio da se na takve stvari ne treba obazirati osvnuvši se i na optužbe za mešanje srpskih vlasti na izborima u Crnoj Gori i postavio pitanje zašto to neko nije rekao i za Edi Ramu kada je podržao Mila Đukanovića

– Gdje si bio da digneš glas kad je izbila afera Koverta – upitao je Abazović Dinošu, koji je apelovao na lidera URA da ne ulazi u koaliciju sa „onima kojima je milija Ravna Gora od Crne Gore“.

Abazović je, rekao i da će zakoni o porijeklu imovine i lustraciji, pored novog zakona o slobodi vjeroispovjesti, biti prvi usvojeni u Skupštini.

– Svi funkcioneri i povezana lica koja imaju imovinu preko 500 hiljada evra moraće da je dokažu – poručio je lider URA, jednog od tri koaliciona bloka koji su postigli dogovor o formiranju nove vlade.

– Lustracija je potrebna da bi ljude koji nisu dostojni javnih funkcija isključili iz javnog života. Reizbor sudija i tužilaca potreban jer su se ljudi previše obahatili i napravili velike štete za državni budžet -kazao je Abazović.

On je takođe istakao da nova vlast treba da promoviše sve ono što DPS nije, a to je da suzbija partijsku državu. Dodao je da je nakon uspjeha na izborima URA duplirala članstvo od nedelje veče do četvrtka ujutru.

Abazović je poručio da u budućoj vlasti neće biti revanšizma, i da je svako dobrodošao ko ima reference, te da je namjera da na nekoliko pres konferencija prikažu krvnu sliku Crne Gore i pokažu parametre koje su zatekli od strane bivše vlasti.

– Građani zaslužuju da znaju gdje su nas oni doveli – poručio je Abazović.

Značajna uloga SPC

Lider URA je takođe rekao da je uloga crkve bila značajna na izborima, ali da DPS ne treba da traži krivca u crkvi jer je sam donio zakon.

– Donio je najstupidniju odluku. DPS je pucao sam sebi u obe noge -primetio je Abazović povodom zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Na pitanje da li će ulaskom Demokratskog fronta u vlast u parlamentu nestati Crnogorci, Abazović je kazao da je upravo suprotno.

– Da je DPS kojim slučajem pobjedio i nastavio da guši Srbe, DF bi na sledećim izborima imao sam većinu, ne bi imali potrebu da zovu nikoga – kazao je Abazović.

On je poručio DPS-u da se Crna Gora ne brani samo iz pozicije vlasti.

– Ako je neko kriv što je došlo do smjene vlasti onda je to sama vlast – kaže on.

Na pitanje da li se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mješao u izbore u Crnoj Gori te gde je bio neko da kaže Vučiću „dalje ruke od Crne Gore“, Abazović je odgovorio kontra primedbom:

– Gdje je bio neko da kaže Ediju Rami – dalje ruke od Crne Gore kad je podržao Đukanovića – kazao je Abazović, podsjetivši da su svojevremeno i Izetbegović i Milanović upućivali slične poruke.

Saopštio je da će Crna Gora biti večna samo ako izgradi jake institucije.

– Najveći interes građana Crne Gore je da izgradimo jaku modernu Crnu Goru na građanskim osnovama – kazao je lider URA
One thought on “ABAZOVIĆ PORUČIO: Gde je bio neko da kaže Ediju Rami, DALJE RUKE OD CRNE GORE?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.