Abazović:“Đukanović za porez duguje 12,4 miliona”/ Đukanović: Ne dugujem nijedan cent

176

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je da predsjednik države Milo Đukanović duguje 12,4 miliona eura poreza državi.

“Dok priča o navodnom poštovanju Ustava i zakona, Milo Đukanović duguje 12,4 miliona eura poreza državi”, napisao je Abazović na Tviteru.

“Sada je valjda jasno šta se krije iza dizanja tenzija, priče o identitetu, ugroženosti… Nema više nedodirljivih”, poručio je Abazović.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović poručio je da kao građanin Crne Gore ne duguje nijedan cent po osnovu poreza, kao ni po bilo kom drugom.

“Objava Dritana Abazovića da sam poreski dužnik najobičnija je laž i prevara. Kao građanin Crne Gore, Milo Đukanović, ne dugujem nijedan cent po osnovu poreza, ni po bilo kom drugom osnovu”, napisao je Đukanović na Twitteru.

Đukanović je rekao da je tačno, i da javnost o tome sve zna, da je godinama akcionar u kompaniji Global Montenegro.

“Ta komapnija kao pravno lice, a ne ja lično, očitom greškom administracije firme duguje ukupno 1,9 hiljada EUR doprinosa, a ne kako manipulatorski tvrdi 12,4 miliona EUR. Dakle, Dritan Abazović, koji je trenutno i potpredsjednik Vlade, slagao je za preko šest hiljada puta”, naveo je Đukanović.

On je dodao da to nije najgore u svemu, jer se to, kako je rekao, dokazuje i brzo i lako.

“Gore od toga je što misli da smo svi šibicari kao i on, pa je valjda moja priča o identitetu i ugroženosti Crne Gore od velikosrpskog nacionalizma kojem on služi ustvari zbog izmišljenog poreskog duga. Zastiđe i za Vladu i za Crnu Goru”, zaključio je Đukanović.