Abdul Rahman sa tri godine postao najmlađi hafiz na svijetu /VIDEO/

Abdul Rahman sa tri godine postao najmlađi hafiz na svijetu /VIDEO/

1288

Priče o izvanrednim sposobnostima pojedinaca obično nas ostavljaju bez daha. Ali priča o malom Abdur-Rahmanu, dijetetu koje je sa nepune tri godine usvojilo Kur’an napamet, sigurno će vas nagnati na razmišljanje o dubokom značenju Božijeg dara.

Abdur-Rahmanova majka dijeli priču o svom iskustvu tijekom trudnoće. Ona govori o svojoj ljubavi prema suri El-Kehf i kako ju je svakodnevno učila tijekom trudnoće. Taj svakodnevni ritual donio joj je osjećaj smirenosti i pouzdanja. Interesantno je napomenuti da bi se njeno emocionalno stanje drastično promijenilo kada bi slušala muziku, ali bi se odmah vratilo osjećaju smirenosti kada bi slušala Kur’an. Prema njoj, ovo je dokaz da je glas Božije riječi dopirao do srca njenog nerođenog djeteta.

Dok je bio mali, Abdur-Rahman je slušao Kur’an preko satelitskog programa “El-Affasi”. Zanimljivo je da bi to često bilo u trenutcima dok bi njegova majka obavljala namaz. Njegov otac, Muhammed Farih, snažno vjeruje da je majčino slušanje Kur’ana tijekom trudnoće imalo utjecaja na Abdur-Rahmana čak i prije nego što se rodio.

Danas, sa svojom mladalačkom energijom i nevjerovatnim talentom, Abdur-Rahman nastavlja oduševljavati one oko sebe. On ne samo da posjeduje rezonantan glas, već i čisti izgovor i preciznost u učenju Kur’ana. Njegova odanost vjeri također je vidljiva kroz njegovu praksu da stalno uči sure El-Felek i En-Nas i da uvijek pruči dove prije spavanja. U Alžiru je dobio titulu “Viteza Kur’ana”, a u džamiji El-Aksa obučen je “zlatnom odjećom” od strane šejha učenja Kur’ana, Muhammeda Rešada.

Za mnoge od nas, ova priča je podsjetnik na čuda koja su moguća kada su u srcu ljubav i predanost prema svetim tekstovima. Da li ste ikada zamislili dijete koje sa nepune tri godine napamet zna više od 600 strana Kur’ana? Uzvišeni Allah sigurno ima svoje načine da nas sve iznenadi i inspirira.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *