Abdulaj Sise napušta Novi Pazar: Novi početak u Izraelu

938

Abdulaj Sise, 28-godišnji defanzivni vezista iz Gvineje, drugi put napušta Novi Pazar kako bi se pridružio Hapoelu iz Hadere, čime će pojačati afričku koloniju na Mediteranu. Sise je svoju fudbalsku karijeru u Srbiji započeo 2020. godine kada je došao na probu u Partizan, ali nije uspio da obezbijedi ugovor.

Tada je pronašao alternativu u Novom Pazaru, gdje je već na jednom od prvih mečeva postigao gol upravo protiv Partizana, čime je skrenuo pažnju na sebe.

Zahvaljujući dobrim partijama u sezoni 2020/21, Sise je dobio angažman u Turskoj, gdje je proveo dvije godine igrajući u drugom rangu takmičenja. Prošlog ljeta se vratio u Srbiju i odigrao 24 utakmice u Superligi, postigavši jedan gol i jednu asistenciju. Nakon završetka takmičarske godine, odlučio je da se preseli u Hapoel iz Hadere.

Grad Hadera, udaljen oko 45 kilometara od Haife i Tel Aviva, poznat je po tome što je osnovan kao zemljoradnička kolonija 1891. godine od strane članova cionističke grupacije “Hovevei Zion”. Sise će se u Izraelu pridružiti petorici afričkih internacionalaca (igrači iz Nigerije, Senegala, Gane i Obale Slonovače), kao i srpskom golmanu Nikoli Đurkoviću, koji je stigao iz Rada prošlog septembra.

Siseova karijera u Novom Pazaru bila je obilježena značajnim doprinosom timu, i njegov odlazak će ostaviti prazninu koja će biti teško popunjena.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *