Admir Muratović – ”Uz asistenciju policije pokušan je atentat na mene”

3648

Redakcija Sandžak Danas

Admir Muratović, bivši političar poznat po svom oštrom jeziku i kontroverznim Facebook statusima, nastavlja da privlači pažnju javnosti na način koji većina smatra nedoličnim. Ovaj kontradiktorni karakter često dijeli privatne i političke informacije o svojim protivnicima sa svojim pratiocima na društvenim mrežama. Njegov pristup komunikaciji preko društvenih mreža odavno je predmet rasprave i kritike, posebno zbog činjenice da Muratović nerijetko mijenja svoje političke stavove iz dana u dan, često se kretajući između podrške i napada na iste ličnosti ili ideje.

Najnovija drama koja okružuje Muratovića je njegova tvrdnja o pokušaju atentata na njega, što je objavio na svom Facebook profilu. Muratović tvrdi da je u ponedeljak, uz asistenciju policije koja je prethodnog dana obišla lokaciju džamije, pokušan atentat na njega od strane “mafije koja je pobjegla sa Kosova.” Dodaje da je o svemu obavestio načelnika policije, koji, prema Muratoviću, šuti iz straha.

“U ponedeljak, uz asistenciju policije, koja je dan ranije obilazila lokaciju dzamije, pokusan je atentat na mene od strane mafije koja je pobjegla sa Kosova! O svemu je upoznat nacelnik policije koji šuti od straha od istih!”-napisao je Admir Muratović.

Pored političkih kontroverzi, Muratovićeva ljubavna afera sa Verom iz Arilja takođe je bila predmet javne rasprave, a sve detalje veze je dijelio na društvenim mrežama. Kroz Facebook statuse i slike, Muratović je javno iznosio svoje ljubavne zavrzlame, čime je dodatno potpalio vatru medijske pažnje koja ga prati.

Naša redakcija je do sada izbjegavala prenositi bilo kakve stavove ili događaje povezane sa bivšim političarom, zbog njegove historije provokativnog ponašanja i nepouzdanih izjava. Međutim, najava o pokušaju atentata je nešto što ne može biti ignorisano. Uprkos skepticizmu koji okružuje Muratovićeve tvrdnje, uzeli smo u obzir ozbiljnost optužbi i očekujemo zvanični odgovor nadležnih organa.

Muratovićeva sposobnost da ostane u fokusu javnosti, bilo kroz političke diskusije ili lične drame, svakako je izazvala reakcije na društvenim mrežama. Dok neki smatraju da je njegov pristup otvorenosti osvežavajući, drugi ga vide kao neodgovornog i neprofesionalnog. U međuvremenu, očekuje se da će nadležni organi ispitati tvrdnje o pokušaju atentata i pružiti javnosti potrebne informacije o istinitosti ovih optužbi.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *