Aksoy i Hamzagić(SDP) razgovarali o inicijativama za razvoj Tutina

235

Ambasador Republike Turske u Beogradu Hami Aksoy sastao se danas sa predsjednikom Opštinskog dbora Sandžačke demokratske partije u Tutinu Besimom Hamzagićem, nakon prethodnog sastanka sa predstavnicima lokalnog odbora SDA Sandžaka i narodnom poslanicom Selmom Kučević.

Ambasador Aksoy bio je u delegaciji sa generalnim konzulom Basararom Basolom, koji je danas u Tutinu otvorio kancelariju Turskog kulturnog centra i obavio niz sastanaka sa lokalnim političkim predstavnicima, saopćeno je iz Sandžačke demokratske partije.

Aksoy i Hamzagić su razgovarali o stanju u toj sandžačkoj opštini, kao i o inicijativama koje su usmjerene na razvoj i ekonomski prosperitet ovog kraja.


Foto: SDP Tutin

Hamzagić se zahvalio za posjetu i ukazao na značaj i važnost prisustva zvaničnika Republike Turske na ovim prostorima, koji su, kako je istakao predsjednik SDP Tutin, kao svjetska sila garant mira i stabilnosti kako na ovim prostorima, tako i u regionu.

Ovom prilikom Hamzagić je ambasadoru Aksoyu, u ime Sandžačke demokratske partije, uručio unikatno heraldički izrađen grb sandžačkih Bošnjaka, koji je izradio kreativni tim te političke organizacije, saopćio je SDP.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.