Alma Dukađinac sa liste SDA Sandžaka naglašava važnost povezivanja sa dijasporom

334

U okviru predstojećih parlamentarnih izbora, Alma Dukađinac, kandidatkinja sa liste SDA Sandžaka – Čuvari Sandžaka, istakla je značaj jačanja veza sa dijasporom. U svom obraćanju, Dukađinac je naglasila da je glas za SDA Sandžaka ujedno glas za intenziviranje saradnje sa dijasporom, te pozvala na uključivanje dijaspore u političke i društvene procese Sandžaka.

Otvoreno je naglašena potreba za osnivanjem Ureda za dijasporu Sandžaka, čiji bi cilj bio unapređenje privrednih, društvenih, sportskih i kulturnih veza. Alma Dukađinac vidi dijasporu kao ključan faktor u promovisanju privrednih potencijala Sandžaka i jačanju veza sa maticom, ističući da je Sandžak i njihova domovina.

Lista SDA Sandžaka – Čuvari Sandžaka pozicionirana je pod rednim brojem devet na izbornom listiću, što simbolizuje njihovu odlučnost da zastupaju interese Sandžaka i njegove dijaspore na parlamentarnom nivou. Ovaj potez predstavlja ključan korak u daljem jačanju veza između Sandžaka i njegove rasprostranjene dijaspore, a rezultati izbora će pokazati koliko je ovaj pristup pridobio povjerenje glasača.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.