Ambasador Palestine pohvaljuje: “Novi Pazar pruža nesebičnu solidarnost i finansijsku podršku našem narodu”

Ambasador Palestine pohvaljuje: “Novi Pazar pruža nesebičnu solidarnost i finansijsku podršku našem narodu”

437

Muhamed Al Namur, ambasador Palestine u Srbiji, izrazio je duboku zahvalnost lokalnoj zajednici i svim građanima Novog Pazara na nesebičnoj podršci palestinskom narodu tokom sastanka sa Nihatom Biševcem, istaknutim članom lokalne zajednice.

“Ovo je dokaz prave solidarnosti i pokazatelj da su građani Novog Pazara uvijek spremni stati uz one koji su u potrebi,” rekao je ambasador Al Namur, dodajući da će ova finansijska podrška direktno pomoći palestinskom narodu koji se suočava sa brojnim izazovima.

Grad Novi Pazar je, odlukom Gradskog veća, iz lokalnog budžeta izdvojio 2,5 miliona dinara kao znak finansijske podrške Palestini.

“Ovaj gest pokazuje kako lokalna samouprava i građani Novog Pazara stoje rame uz rame s palestinskim narodom,” naglasio je Nihat Biševac.

U koordinaciji sa Ambasadom Palestine, nedavno je otvoren i poseban račun na koji mogu da uplate sva pravna lica i građani koji žele pomoći.

“Ovo je prilika za sve nas da pokažemo humanost i da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije,” izjavio je Biševac, pozivajući sve građane i pravna lica da, u skladu sa svojim mogućnostima, daju svoj doprinos.

Ambasador Al Namur je također izrazio nadu da će ova akcija inspirisati i druge gradove u Srbiji da slijede primjer Novog Pazara i pruže ruku podrške palestinskom narodu.

“Ovo je poruka ljubavi, mira i solidarnosti koja prelazi granice i pomaže u izgradnji mostova prijateljstva između naših naroda,” zaključio je ambasador.

Akcija prikupljanja finansijskih sredstava će trajati određeni vremenski period, a sav prikupljeni novac će biti direktno upućen na račun Ambasade Palestine i upotrijebljen za pružanje pomoći palestinskom narodu.

S ovom značajnom inicijativom, Novi Pazar još jednom pokazuje svoju predanost humanitarnim vrijednostima i solidarnosti sa svjetskim narodima, šaljući snažnu poruku mira i podrške.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *