Ambasador Srbije u UN sa kojim se sprdaju zbog engleskog ima 4 stana /VIDEO/

962

Stalni predstavnik Srbije u Ujedinjenim nacijama Nemanja Stevanović, nakon govora na vanrednoj sjednici Generalne Skupštine UN u kojem je obrazložio odluku Srbije da glasa „za“ rezoluciju kojom se osuđuje ruska agresija nad Ukrajinom, na meti je žustrih kritika na društvenim mrežama zbog lošeg izgovora engleskog, jedinog stranog jezika koji govori, a neki komentarišu i njegova primanja, piše portal Nova.rs.

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Stevanović je uporedo još od 2012. godine i predsjednik Nadzornog odbora „Politike“, za šta prima 120.000 dinara mjesečno, a u registru stoji i da je vlasnik 4 stana.

Kupio je garsonjeru od 23 kvadrata, trosoban stan od 73 kvadrata je dobio u nasledstvo, a za još jednu garsonjeru od 16 i jednosoban stan od 38 kvadrata, ima ugovor o doživotnom izdržavanju.

Vlasnik je i automobila Alfa Romeo 159 iz 2009. godine

Kao državni sekretar u Ministarstvu spoljnih posova, od 2016. do kraja oktobra 2020. godine primao je 95.500 dinara mjesečno.

Po struci je advokat, a nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, Magistrirao je pravo na Univerzitetu Fordham u Njujorku.

U međuvremenu je bio na raznim diplomatskim funkcijama u MSP, ali i specijalni savjetnik Aleksandra Vučića u vreme kada je bio premijer. Pre nego što ga je 2016. godine Ivica Dačić imenovao za državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova, bio i predsjednik Upravnog odbora RTB Bor.

Ovom diplomati javnost zamjera na lošem izgovoru engleskog jezika, koji je, prema podacima iz biografije sa sajta MSP, jedini kojim se služi.

Stevanović je na vanrednoj sednici Generalne Skupštine UN čitao govor na engleskom jeziku, ne baš idealnim naglaskom, a najviše zamerki stiže sa Twitter-a.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.