Američki reper Lil Džon prešao na islam pred brojnim vjernicima /VIDEO/

697

Los Anđeles – Poznati američki reper, tekstopisac, i producent Lil Džon, rođen kao Džonatan Smit u Atlanti, Georgija, 1971. godine, prešao je na islam u petak, u džamiji kralja Fahada u Los Anđelesu, Kalifornija. Ovaj događaj privukao je veliku pažnju kako lokalnih tako i svetskih medija, a snimak ceremonije brzo se proširio društvenim mrežama.

Stekavši slavu početkom 2000-ih godina kao pionir hip-hop podžanra, Lil Džon je postao poznat širom sveta. Sa više od milion pratilaca na društvenim mrežama, njegov uticaj u muzičkoj industriji je neosporen. Kao frontmen muzičke grupe The East Side Boyz, dobio je brojne zlatne i platinaste muzičke nagrade, a njegovo ime je iza hit singlova kao što su “Goodies” i “Yeah!”, za koju je osvojio Gremi nagradu za najbolju rep/vokalnu saradnju. Njegova saradnja s DJ Snake na pjesmi “Turn Down for What” postala je planetarni hit, osvojivši Bilbordovu nagradu za najbolju elektronsku pjesmu. Osim muzike, pojavio se i u filmovima kao što su “Avion sa dušom” i “Mrak film 4” u ulozi specijalnog gosta.

Izabrao je džamiju kralja Fahada, jednu od najpoznatijih i najvećih džamija u Sjedinjenim Američkim Državama, da javno izrazi svoju novu veru. Pred imamom i brojnim okupljenim muslimanskim vjernicima, reper je izgovorio kelime-i šehadet, islamsku izjavu vere, čime je službeno postao deo muslimanske zajednice.

“Duboko sam dirnut i počastvovan što sam primljen u ovu predivnu zajednicu. Ovo je bio dug put za mene, pun introspekcije i otkrića. Zahvalan sam svima koji su me podržali na ovom putovanju,” rekao je Lil Džon nakon ceremonije.

Vest o njegovom prelasku na islam izazvala je veliku reakciju na društvenim mrežama, gde su ga mnogi pohvalili za hrabrost i iskrenost u istraživanju svoje duhovnosti. Video snimak ceremonije, gde Lil Džon stoji pred imamom izgovarajući šehadet, postao je viralan, privukavši pažnju kako njegovih obožavalaca tako i šire javnosti.

Džamija kralja Fahada, poznata po svojoj otvorenosti prema zajednici i ulozi u promovisanju međureligijskog dijaloga, saopštila je da je “počašćena što je mogla da bude deo ovog značajnog trenutka u životu Lil Džona” i izrazila je dobrodošlicu novom članu svoje zajednice.

Prelazak Lil Džona na islam dodaje novi sloj razumevanja i prihvaćenosti među kulturama i verama, podsećajući na moć vere da premosti razlike i poveže ljude različitih pozadina. Ovaj događaj sigurno će ostati upamćen kao značajan trenutak u njegovoj karijeri i životu, kao i u životima onih koji su bili svedoci njegove odluke da krene novim duhovnim putem. Pogledajte video ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *