ANKETA SANDŽAČKIH UZBURKALA JAVNOST: “Vratite Hazba i SDA je opet na vlasti u Sjenici”

460

U našoj jučerašnjoj anketi pitali smo javnost Sandžaka da li podržava povratak na političku scenu Hazba Mujovića, nekadašnjeg visokog funkcionera SDA Sandžaka i dugogodišnjeg predsjednika opštine Sjenica. Ova tema vrlo brzo je uzburkala javnost u Sjenici, ali i ostatku Sandžaka, pa se tako ona pojavila i na zvaničnoj Facebook stranici SDA Sjenica.

Velika većina onih koji su glasali u anketi na Facebook stranici našeg portala podržava ideju o povratku Hazba Mujovića na političku scenu, uglavnom navodeći da je on najzaslužniji za razvoj i uređenje Sjenice.

No, bilo je i glasova osoba koje smatraju nepoželjnim povratak Mujovića u aktivnu politiku i mišljenja da on nije dobar za budućnost Sjenice.

Valja istaći da su zbog nesnalaženja mnogi dali glas DA opcijom LAJK, pa ćemo te glasove smatrati odgovorom DA, i inače ćemo ubuduće opciju SRCE u anketama zamijeniti opcijom LAJK.

Rezultati ankete do trenutka pisanja ovog teksta su sljedeći:

  1. DA – 30% + LAJK 47% (UKUPNO 77%)
  2. NE – 23%

U diskusiji koja se razvila na stranici SDA Sjenica brojni članovi ove stranke zatražili su povratak Mujovića u stranku navodeći da je on osoba koja je najzaslužnija za izborne uspjehe SDA u ovoj opštini i da bez njega ova stranka nema šta da traži u budućnosti.

Izražavajući neslaganje sa aktuelnom politikom koja se vodi u centrali SDA Sandžaka u Novom Pazaru, zatražene su promjene u ogranku Sjenica i novi stranački izbori. Jedan od komentatora uputio i jasnu poruku lideru SDA Sandžaka Sulejmanu Ugljaninu:

“Suljo menjaj ove da mi ne menjamo tebe. Stranka je iznad svakog pa i iznad tebe. Sad je i maloj deci jasno ko su izdajnici i ko su nesposobnjakovići. Ako ovako nastave ostane stranka na njih pet šest”

Evo još nekih komantara na Facebook stranici SDA Sjenica:

 

Preuzeto: sandzacke.rs