Napad pasa lutalica na djecu u Novom Pazaru: Dvoje braće teško povrijeđeno

3882

U uznemirujućem incidentu koji je potresao zajednicu Novog Pazara, dvoje male djece, braća od pet i sedam godina, teško su povrijeđeni nakon što su ih napali psi lutalice dok su se igrali na livadi blizu svoje porodične kuće. Incident se dogodio juče popodne, a povrijeđena djeca hitno su prevezena u Opštu bolnicu Novi Pazar, gdje su zbrinuta na hirurškom odjeljenju saznaje snews.

Kako navodi snews djeca su zadobila brojne ujede po tijelu, a stariji dječak je u težem stanju s povredama u predjelu vrata. Ovaj stravičan događaj izazvao je val zabrinutosti i suosjećanja među građanima, kao i hitan poziv lokalnim vlastima da preduzmu korake kako bi se spriječile slične tragedije u budućnosti.

Porodica povrijeđenih dječaka, zajedno s prijateljima i rodbinom, okupila se u bolnici pružajući podršku i čekajući dalje informacije o stanju djece. Dok se Novopazarci oporavljaju od ovog šoka, pripadnici policije započeli su istragu kako bi utvrdili okolnosti pod kojima se dogodio napad.

Pozivi za pomoć i podršku porodici u ovim teškim trenucima već su se proširili društvenim mrežama, dok je javnost ujedinjena u želji za brzim oporavkom mladih žrtava. Dok Novi Pazar žali i traži odgovore, ovaj incident je još jedan bolan podsjetnik na sveprisutnu opasnost koju psi lutalice predstavljaju u urbanim područjima.

olicija ispred ulaza u prijemnu ambulantu Opšte bolnice u Novom Pazaru, foto: SNEWS.

olicija ispred ulaza u prijemnu ambulantu Opšte bolnice u Novom Pazaru, foto: SNEWS.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *