Demantovan “Stari Dedo”! Direktor Doma zdravlja odgovorio na netačne tvrdnje?!

565

FB stranica “Stari Dedo” objavila je 01. 02. 2020. godine fb status o lošem tehničkom i voznom stanju vozila, kao i manjku profesionalnih vozača u Domu zdravlja Novi Pazar (link objave možete pogledati OVDJE).

Naša redakcija, kao i većina građana Novog Pazara, zna da su fotografije na objavi samo jedan dio voznog parka ove zdravstvene ustanove, jer se centralni parking transportnih vozila Doma zdravlja nalazi u prizemlju nove zgrade Hitne pomoći.

U želji da saznamo kakvo je stvarno stanje voznog parka ove zdravstvene ustanove kontaktirali smo direktora Doma zdravlja, Ervina Ćorovića, te vam ovom prilikom njegovo pismo odgovora i demanta prenosimo u cjelosti:

“Javnost u Novom Pazaru je upoznata sa činjenicom da je izgrađena nova zgrada Hitne pomoći, koja se nalazi u sklopu Doma zdravlja, tom prilikom je donirana nova oprema za ovu zgradu od strane Ministarstva zdravlja 7.339.030,01, od  grada Novi Pazar 5.730.764,40, što ukupno izosi  13.069.794,41.

Služba hitne medicinske pomoći i sanitetskog transporta Doma zdravlja ima savremen i moćan vozni park od ukupno 20 vozila, od kojih su 13 kompletno opremljenih za pružanje medicinske pomoći i sanitetskog transporta. Čak posjedujemo i specijalizovano vozilo za prijevoz pacijenata u invalidskim kolicima, kupljeno 2017. god. sopstvenim sredstvima.

Od Ministarstva zdravlja su dobijena 2 vozila 2014. god. Još jedno vozilo 2017. god. opremljeno inkubatorom za prijevoz tek rođenih beba, koje koristi služba neonatologije Opšte bolnice. Takođe je i 2015. god. dobijeno sanitetsko vozilo marke “mercedes” sa kompletnom opremom od turske agencije Tika. Onda je 2018. god grad Novi Pazar kupio jos jedno novo sanitetsko vozilo i donirao Domu zdravlja.

Kao znak povjerenja naših sugrađana u rad Hitne sluzbe i službe sanitetskog transporta 2019. god. Domu zdravlja donirana su 3 korišćena, ali savremena vozila na sta smo mi u Domu zdravlja posebno ponosni.

Služba HMP i sanitetski transport imaju ukupno 25 vozača, a samo ove godine je zaposleno 6 novih vozača odlukom Ministarstva zdravlja, čime se ne mogu pohvaliti ni mnogo veći centri. Svakako treba opet napomenuti da je Ministarstvo zdravlja uložilo 7 miliona dinara u opremu i aparate u novoj zgradi Hitne pomoći.”