Sulejman vratio pronađenih 5.000km pa obezbjedio ćerki stipendiju!

471

Ćerka Sulejmana Zećirija, poštenjačine iz Hadžića koji je prije nekoliko dana našao i vlasniku vratio novčanik s više od 5.000 KM, primaće jednogodišnju stipendiju za školovanje.

Potvrdila je ovo potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, koja je Zećirija i njegovu ćerku Mirsadu primila u posjetu.

Želeći javno izraziti priznanje Zećiriju, koji je, uprkos teškoj porodičnoj situaciji, poštenje stavio iznad svega, Mahmutbegović je odlučila dodijeliti jednogodišnju stipendiju njegovoj ćerki za školovanje.

– Želimo podržati vaše poštenje i borbu za porodicu. Vjerujem da je zadržavanje moralnih principa put kojim možemo ići naprijed – rekla je Mahmutbegović, interesujući se i za uslove u kojima živi inače 13-člana porodica Zećiri.

Sulejman Zećiri je rekao da nije imao dileme da li da pronađeni novac što prije vrati vlasniku. Odbio je i namjeru vlasnika novca da ga nagradi za pošteni pronalazak.

Istakao je kako mu mnogo znači što je njegov gest prepoznat i kod nosilaca najviših dužnosti, te da će Federacija BiH pomoći školovanje njegove ćerke.

Izvor: Sandžak danas/Blic/Avaz
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.