Nadir Dacić: “SANA press se služi najobičnijim lažima, Rijaset Srbije je musafir, a ne nezvani gost!”

629

4. i 5. februara trajala je u Zagrebu dvodnevna međunarodna konferencija kojoj su prisustvovali i generalni sekretar Rabite dr Muhammed bin Abdulkerim El Isa, kao i veliki broj poglavara muslimanskih zajednica iz cijeloga svijeta. Konferencija je u organizaciji Mešihata IZ-e u Hrvatskoj, koji je dio Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Ono što je sandžačku javnost pozitivno iznenadilo je prisustvo delegacije Rijaseta Srbije na konferenciji (RIJASET BIH PROMJENIO KURS PREMA RIJASETU SRBIJE/ POZVALI OBJE ISLAMSKE ZAJEDNICE IZ SRBIJE), ali je SANA press glasilo blisko IZuS objavilo da su gosti iz Rijaseta Srbije došli nepozvani, da nisu imali pozivnicu i da su van svih protokola boravili na konferenciji, citirajući izjavu muftija Aziz efendija Hasanovića.

Našu redakciju je povodom ovoga kontaktirao i učesnik konferencije ispred Rijaseta Srbije dr.Nadir Dacić, koji je tvrdnje SANA press-a nazvao notornim lažima i rekao sljedeće: “Neprijatno smo se iznenadili kada smo pročitali na vašem portalu demant muftije Hasanovića, što je notorna laž skrojena u glavama čiji je jedini cilj nejedinstvo i haos među muslimanima. Rijaset je dobio zvaničnu pozivnicu koju smo vam dostavili.”

Pozivnica upućena Rijasetu

Dalje je rekao: “Tokom ovakvih dešavanja postoje protokoli, postoje zvanice i postoje autorizovane kartice, s kojim se daje izun da se uđe na konferenciju, te izražavam osnovanu sumnju da je muftija Hasanović kao pismen čovjek dao ovakvu izjavu. Kakav je trenutni tretman i relaksacija odnosa prema Rijasetu Srbije od strane Rijaseta BiH i ostalih članova IZuBiH najbolji je pokazatelj druženje na konferenciji.” i nastavio: “Za razliku od Islamske zajednice u Srbiji koja je otišla nakon prvog dana sa Konferencije mi smo ostali dva puna dana do samog kraja, gdje smo i napravili zajedničku fotografiju sa svim učesnicima konferencije, na kojoj samo nema Mevluda Dudića i ostalih predstavnika IZuS. Generalni sekretar Svjetske muslimanske lige (Rabita), dr Muhammed bin Abdul Karim El-Isa biće specijalni gost Rijaseta Srbije nakon završetka Konferencije.”

Zajednička fotografija učesnika konferencije
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.