Iz smetova spasena TRUDNICA I BEBA OD 15 DANA/ Evakuisani putnici iz čak 70 vozila

674

Zbog jakog vjetra i visokih snježnih nanosa zatvoreni su za saobraćaj magistralni putevi Novi Pazar–Sjenica i Sjenica–Ivanjica. Putari su u tom kraju evakuisali ljude iz 70 vozila. Velika akcija putara na Pešteru se nastavlja.

Direktor AD “Novi Pazar put” Aleksandar Grbović kaže da juče od 14 časova traje borba prije svega za spasavanje ljudi, piše “RTS”.

– Bilo je zavejano preko 70 vozila, mi smo do jutros do 5 sati izvlačili ljude, dosta je tu bilo i djece – istakao je on.

Spasena djeca i beba od 15 dana

Snažna mećava, koja je napravila ogromne probleme na Pešterskoj visoravni, jutros je prestala, a gotovo tokom čitave noći trajala je nadljudska borba putara, policajaca i vatrogasaca da iz smetova oslobode na desetine automobila.

Najteža situacija bila je na putnom pravcu od Duge Poljane ka Sjenici na kojem je više sati bilo blokirano i vozilo sa majkom i četvoro male djece.

Prema njima krenulo je više ekipa, sa svom raspoloživom mehanizacijom, pa su kasno u noći uspjeli da ih spasu iz smetova bez ikakvih povreda i posljedica.

Slična situacija bila je i na drugim putnim pravcima, prema nepotvrđenim informacijama, tokom višečasovne akcije iz mećave su spaseni i jedna trudnica i beba stara 15 dana.

Rano jutros, u automobilu marke Lada Niva, u reonu sela Sušica, pronađeno je telo R. Č. (66), a još uvijek nije poznato da li je preminuo uslijed smrzavanja ili prirodnom smrću.

Na Pešterskoj visoravni jutros je mirno, snijeg ne pada i ne duva vjetar, a iz preduzeća “Novi Pazar put” i sjeničkih javnih preduzeća najavljuju da su ekipe već na terenu i da je počelo raščišćavanje svih putnih pravaca pod njihovom ingerencijom.

Izvor: Sandžak Dana/ Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.