“Počeli smo da se gušimo u automobilu. Niko nikom nije mogao da pomogne. U bolnici sam saznao da je moj saputnik preminuo.”

297

Potresen zbog smrti svog saputnika, Slobodan je i dalje smješten u bolnici u Sjenici.

Počeli smo da se gušimo u automobilu. Niko nikom nije mogao da pomogne. U bolnici sam saznao da je moj saputnik preminuo.

Ovako o noćašnjoj drami na Golijskom govori Slobodan Vučković iz Gornjeg Gonja uznemiren zbog svega što se noćas dogodilo.

– Vraćao sam se sa R. Č. Iz Novog Pazara gdje smo juče zajedno otišli na njegov zakazani ljekarski pregled. Sve smo završili nešto poslije 14 časova i krenuli kući u Gornje Gonje kod Sjenice. Na početku golijskog puta čekali smo gotovo tri sata da se pročisti zavejani – počinje priču Slobodan.

Potresen je zbog smrti svog saputnika, a on je i dalje smješten u bolnici u Sjenici.

– Nekoliko kilometara dalje kod mjesta Sušica naišli smo na vozilo u kome su bili čovjek, žena i dijete. Pokušao sam da im pomognem, ali nismo uspijeli. Iza nas se već formirala kolona od oko 30 vozila. Vejavica je blokirala jedno po jedno vozilo, naduvavala smetove na vrata i prozore – prisjeća se čovjek noćašnje drame dok se oporavlja.

Sitaucija se pogoršala sinoć oko 21:30 časova kada se Slobodan, na prijedlog svog saputnika odlučio na očajnički potez.

– Negdje oko pola 10 na predlog R. Č. polako sam izašao kroz gepek, a on je ostao u kolima. Puzao sam nekoliko sati do prvih ekipa privatnika koji su pokušavali da očiste i probiju put. Oni su me prebacili do sela Štavlje oko 2 časa noćas, a potom me je Hitna pomoć prevezla do bolnice u Sjenici. Tu sam i saznao da je moj saputnik R. Č. preminuo – prepričava Slobodan traumu kroz koju je prošao.

Kako nam je potvrdila doktorka Samina Bronja iz bolnice u Sjenici Vučkovićevo stanje je stabilno, ima promrzline na prstima i šakama, ali je vidno uznemiren zbog što mu su noćas dogodilo. O tome da li će danas biti otpušten iz bolnice ili ne odlučiće nakon ljekarskih i laboratorijskih analiza koje će obaviti u toku dana.

Izvor: Sandžak danas/Novosti
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.