Grad Novi Pazar sa 5.000 evra pomaže gradove u Turskoj koje je pogodio zemljotres

446

Grad Novi Pazar stao je u red onih koji će novčanim sredstvima pomoći stradalima u zemljotresu koji je krajem januara zadesio gradove Elazig i Malatyu na istoku Turske.

Odlukom Gradskog vijeća Novog Pazara, iz budžeta će za te namjene biti izdvojeno 600.000 dinara, odnosno oko 5.000 evra.

Prema riječima prvog čovjeka Novog Pazara Nihata Biševca, takva odluka donijeta je kako bi se Novopazarci solidarisali sa narodom Republike Turske koji je trenutno u nevolji, te kako bi građani pokazali da nikada neće zaboraviti dobro koje je narod prijateljske zemlje učinio za Sandžak.

“To je gest kojim stajemo uz prijateljski narod Republike Turske uz čiju nesebičnu pomoć je realizovan niz projekata i donacija u našem gradu i regiji. Pomoć je simbolična, mi smo nerazvijena regija, ali vjerujem da će gest prihvatiti srcem, jer odatle i potiče namjera da budemo uz narod gradova Elazig i Malatyu i narod Turske u dobru i kada ih zadesi kakva nevolja“, rekao je za AA gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Podsjetimo, Asocijacija maturanata Turske, organizacija koja okuplja alumniste iz Turske u Srbiji, pokrenula je u Sandžaku kampanju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć stradalima u zemljotresu koji je 24. januara zadesio turske gradove Elazig i Malatyu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.