Video svjedočenje Trnčićeve o hrabrosti dvojice NOVOPAZARACA, kojima se ne zna IDENTITET

980

Više od 20 teških građevinskih mašina prekjuče je čistilo puteve ka selima u sjeničkoj opštini koja su u snježnoj blokadi od srijede popodne. Dio sela na pešterskoj visoravni ostao je bez struje, a dio sela nema ni signal mobilne telefonije. Procjenjuje se da je bilo zavejano više hiljada ljudi.

Kurir je napravio video zapis o olujnoj mećavi sa Pešteri, ono što je naša redakcija posebna obratila pažnju je iskustvo Jelene Antonijević (tajming njenog intevjua je 1:25-2:30). Po njenoj izjavi u kritičnom trenutku jake mećave nalazila se u kolima sa bratom i sestrom. Njen opis zalaganja hrabrog  čovjeka i njegovog druga, koje ona nije znala od ranije, samo je vidjela da su dvojica ljudi došli iz pravca Novog Pazara, čistili put i pomagali cijeloj koloni automobila da se sklone sa olujne mećave. Njena priča ostavlja bez daha gledaoca, jer veličina ovog čina hrabrosti i požrtvovanosti da bi spasili tuđe život, je ono što zavređuje posebnu pažnju.  Pomozimo Jeleni da se otkrije identitet ovog neznanog junaka i njegovog prijatelja, da im se ona adekvatno zahvali, a da ostalim ljudima u Sandžaku bude svijetli primjer i edukativni pokazatelj mlađim naraštajima ko treba da im bude stvarni uzor.

Pogledajte video :

 

U razmjere stihije koja je u srijedu pogodila sjeničnki kraj uvjerila se ekipa Kurira na putu od Sjenice ka Dugoj Poljani gdje su smetovi na pojedinim mjestima bili visoki i do 4 metra. Radovan Čvorović koji se smrzao u svom automobilu na ovoj dionici puta biće sahranjen danas.

Izvor: Sandžak Danas/Kurir

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.