TV Hayat u Sandžaku: “GRADONAČELNIK NOVOG PAZARA – PRAVI DOMAĆIN”

680

Ekipa „Zimske kuhinje“ do sada je posjetila mnoga bh. sela, pa i ona najudaljenija. I gdje god da je došla, dočekana je sa osmijehom, raširenih ruku dobrih Bosanaca i Hercegovaca. Ljubazni domaćini naših prelijepih krajeva dali su sve od sebe da se pokažu što boljim domaćinima, da predstave svoje običaje, kuhinju…

No, kako „Zimsku kuhinju“ ne gledaju samo Bosanci i Hercegovci, naša ekipa se ovih dana zaputila u prelijepi Sandžak. Uskoro ćete u „Zimskoj kuhinji“ vidjeti gdje su sve bili, s kim se družili, kakvi običaju vladaju tim krajevima, šta se najviše kuha i jede… Jesu li mantije jedino što vas asocira na Sandžak, ili…?

Mnogi priče su ispričane o gostoprimstvu Novog Pazara i o toploti Sandžačkog kraja. Da bi se uvjerili u te priče naša ekipa se odlučila na odvažan korak i, na poziv gradonačelnika tog grada Nihata Biševca, posjetila je i taj, mnogo puta ispjevani kraj. I ovo nije tekst iz rubrike “priče iz kraja” nego se na ovaj način želimo zahvaliti domaćinima u Novom Pazaru.

Novi Pazar je prelijep grad. Domaćini preporučuju da Novi Pazar posebno posjetite u vrijeme mjeseca Ramazana, a onda i u danima Ramazanskog Bajrama ili Kurban Bajrama. Praznična atmosfera je tada na svakom koraku, lijepo raspoloženje i naravno, dobre baklave, ali i drugih specijaliteta iz sandžačke kuhinje.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.