SDP PRIJEPOLJE: Znamo da smo na pravom putu, jer se borimo protiv vašeg kriminala i ekstremizma

530

U sijenci predstojećih izbora, na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Prijepolje izostala je rasprava o temama koje su bile na dnevnom redu, dok su članovi Opštinskog vijeća, kao i predsjenik Opštine, vrlo neprimjerenim političkim govorima širili mržnju i podjele kod građana Prijepolja, navodi se u saopštenju OO SDP Prijepolje.


Dok je jedan član Opštinskog vijeća nazivao sunarodnike otpadom, drugi je branio vjeru od, navodnog, agresivnog ateizma. Sigurni smo da građani opštine Prijepolje nisu zaboravili bajramske svječanosti tokom devedesetih godina koje smo mi organizovali i sami finansirali. Tada su se krili oni koji sada o svječanostima govore, a na takozvane Bajramske akademije su počeli da dolaze kada su one postale političke promocije Stranke pravde i pomirenja i kada to plaćaju građani u astronomskim iznosima, o čemu smo se izjasnili da smo izričito protiv.

U Budžetu za ovu godinu predviđeno je 900.000 dinara za tri Bajramske akademije, dvije koje finansiraju preko Doma kulture i jednu preko Turističke organizacije.

Valjda su, u želji da izvuku što više novca, zaboravili da u toku godine imamo samo dva Bajrama. Smatramo da je u budžetu opredjeljen sasvim dovoljan iznos kojim se pomaže rad vjerskih zajednica i koje treba da organizuju svoje svetkovine  kako to priliči vjeri, bez politike i političkih govora.

Svjesni smo da smo kost u grlu ekstremistima koji su se udružili u pljački budžetskog novca. Borićemo se i dalje protiv svakog vida ekstremizma, primitivizma i kriminala, a sve dok nas ovakvi napadaju znamo da smo na pravom putu. Pozivamo sve građane da nam se pridruže u borbi za bolje i uspješnije Prijepolje, zaključuje se u saopštenju OO SDP Prijepolje.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.