(VIDEO) Nevrijeme odnosi živote širom Evrope, najgori udari tek dolaze/ KA SRBIJI TUTNJI JAKA OLUJA

375

Stradala su i dva muškarca u Sloveniji, kao i na jugu Engleske, nakon što je na njihove automobile palo drvo. Najmanje pet osoba je stradalo u jakoj oluji i obilnim kišama koje su pogodile delove Evrope i dovele do velikih poremećaja u funkcionisanju saobraćaja.

Dvije žene, majka i ćerka, poginule su u Poljskoj nakon što je oluja srušila krov objekta za iznajmljivanje skija u zimovalištu Bukovina Tatrzanska blizu granice sa Slovačkom i oduvala ga na ljude koji su stajali u blizini žičare, prenosi AP.

 

U Švedskoj se udavio jedan muškarac nakon što se prevrnuo čamac u kojem je on plovio sa još jednim muškarcem – koji je uspio da se dokopa obale, ali je preminuo, dok se njegov saputnik još vodi kao nestao. U Velikoj Britanij zbog nevremena 20.000 domaćinstava i dalje nema struju, a iako se oluja smirila u tom dijelu Evrope, meteorolozi najavljuju snežne padavine i mećave, javlja Tanjug. U Velikoj Britaniji na snazi je i dalje 110 upozorenja na poplave, a stanovnici sjeverozapada Engleske evakuisani su zbog izlivanja rele Irvel.

 

U škotskom gradu Hauik, koji se graniči sa Engleskom bistro i kuća sa apartmanima urušili su se u reku Teviot, ali na sreću niko nije povređen. Britanska saobraćajna mreža i dalje je u prekidu, odnosno brojni letovi, brodske linije i železničke su ili otkazane ili odložene.

 

Oluja je protutnjala Francuskom, mada meteorolozi upozoravaju da bi udari vetra na Korzici mogli da dosegnu i do 200 kilometara na sat, a veliki talasi zabeleženi su i na severnoj obali. Na putu koji povezuje Belgiju i Francusku snažan vetar je prevrnuo kamion, dok je u Nemačkoj oko 50.000 domaćinstava bez struje.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.