SDA Sandžaka traži Gegiću da vrati mandate poslanika i odbornika

429

Predsjednik ogranka Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka u Tutinu Mirfat Tahirović smatra da se Bajro Gegić nakon odluke da samostalno učestvuje na predstojećim izborima više ne može predstavljati kao narodni poslanik i odbornik ove partije. On je radiju Sto plus rekao da su iz stranke ranije dopisom od Gegića tražili da vrati ove mandate, što on još uvek nije učinio.

 

“Od kada je dobio mandate narodnog poslanika u Skupštini Srbije i odbornika u lokalnom parlamentu Tutina, Gegić ni na koji način nije opravdao svoju ulogu, već je samo uživao u privilegijama i novačnim primanjima. Mi smo putem društvenih mreža vidjeli da je on sa određenom grupom ljudi odlučio da samostalno izađe na izbore, tako da više ne može da se predstavlja kao naš poslanik ili odbornik”, rekao je Tahirović.

On je dodao da viši organi ove stranke još uvjek nisu odlučili o učešću na izborima, te da će se shodno njihovim odlukama i ponašati.

Gegić je ranije potvrdio radiju Sto plus da će na predstojećim lokalnim izborima u Tutinu predvoditi grupu građana “Sandžak u srcu, Tutin na prvom mjestu”, koju čine većinom bivši članovi i simpatizeri SDA Sandžaka, ali i ostalih bošnjačkih partija.

Izvor Radio Sto Plus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.