Skarep: ”Nudili su mi novac da odustanem i da ne teretim šefove tutinske policije ”

1117

Tutinac Jusuf Skarep, čiji je sin Fahrudin (22) ubijen u policijskoj akciji sprečavanja šverca, izjavio je danas da je razočaran odlukom da se to djelo kvalifikuje kao ubistvo na mah, za koje je zaprećena znatno manja kazna.

On je, na konferenciji za novinare u Novom Pazaru, zatražio da se djelo, za koje je optužen policajac Raica Beloica, prekvalifikuje na ubistvo, ali i da se optužnica proširi i na još trojicu policajaca koji su u trenutku zločina bili sa Beloicom.

“Oni bi trebalo da odgovaraju za pomaganje počiniocu krivičnog dela i trebalo je svi da budu uhapšeni. Moraju da odgovore gdje su vodili mog sina dva sata nakon ubistva i zašto nisu odmah pozvali Hitnu pomoć”, rekao je Skarep.

Otac ubijenog mladića kazao je da je nezadovoljan načinom na koji je vođena istraga, kako su urađena odredjena vještačenja, ali i da pojedini dokazi nedostaju.

“Čak je i falsifikovana moja navodna izjava kao oštećenog. Odgovorno tvrdim da nikada nisam dao izjavu, niti me je bilo ko iz policije ili tužilaštva pozvao da dam izjavu. Razočaran sam i odlukom da se ubici mog sina sudi u Užicu, umesto u Novom Pazaru”, naveo je Jusuf Skarep.

Dodao je da njegov sin nije bio švercer, da je te noći išao u Dolovo kod devojke i da u njegovom automobilu nije pronadjena nikakva roba.

“Netačno je i da je svojim automobilom udario u policijski, niti da ih je na bilo koji način ugrozio. Istina je da se izmakao kako bi prošao policijski automobil, da se zaustavio, nije bežao i nije dao nikakav povod da na njega pucaju. Svi dokazi na to ukazuju”, dodao je Skarep.

On je optužio bivše rukovodioce policijske stanice u Tutinu da su se bavili kriminalnim aktivnostima i da su pokušali da u to uključe i njegovog sina.

“Mjesec dana nakon ubistva došla su dvojica muškaraca, čija imena neću otkriti i nudili su mi koliko god hoću novca da odustanem i da ne teretim šefove tutinske policije. Istjerao sam ih iz kuće, ja nemam sina za prodaju. On mi je bio jedinac, njegovim ubistvom ugašena mi je kuća”, izjavio je Skarep.

Naveo je da ga je posjetio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji se izvinio, izjavio saučešće i poručio da je na pravosudnim organima da utvrde šta se desilo.

 

Beloica je optužen da je u noći izmedju 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

Po navodima optužnice, Beloica je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Više tužilaštvo u Užicu ga je, nakon sprovedene istrage, optužilo da je počinio krivično djelo ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Glavni pretres zakazan je za 28. februar u 10 časova pred Višim sudom u Užicu.

Beta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.