Novopazarac najbolji dopisnik u Srbiji

894

Dopisnik Sportskog žurnala iz Novog Pazara Prvoslav Lešević proglašen je danas za najboljeg dopisnika u Srbiji za 2019. godinu, u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS). Leševiću je nagrada uručena na svječanosti u Galeriji Radio televizije Srbije. USNS izabralo je i najbolje sportiste u Srbiji za prošlu godinu, a laureati su prvi teniser Novak Đoković i najbolja odbojkašica Evrope Tijana Bošković.

 

Novinar portala Mocart sport Predrag Dučić dobio je nagradu “Zlatno pero” za najboljeg novinara u štampanim i elektronskim medijima, dok je “Zlatni miktofon” zaslužio komentator Sport kluba Nebojša Višković. Miljana Rogač iz Večernjih novosti najbolja je među mladim novinarima, nagrada “Branka Prelević” za doprinos u razvoju ženskog novinarstva dodeljena je Olgici Nikolić iz Danasa, dok su nagradu “Životno djelo” dobili dugogodišnji novinar Večernjih novosti Jovan Sekulić, reditelj RTS Dragan Andrejević i posthumno novinar Sportskog žurnala Branimir Vasić.

 

Nagrada “Kamera godine” našla se u rukama Pavla Ilića za serijal “Zlatni momci”, Stefan Bendić iz RTS pobedio je u kategoriji ekskluzivnih televizijskih priloga, a dokumentarac “Zlatni momci” donio je Vladimiru Pajiću i Aleksandru Miletiću priznanje u kategoriji televizijskih poduhvata. Željko Vučković iz Tanjuga nagrađen je za ekskluzivnu vijest godine, a Dragan Pejić za pisani izdavački poduhvat “Čajetina pod obručima”.

Izvor RTV NP
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.