Patrijarh opet PROVOCIRA! IRINEJ BOŠNJAKE NAZVAO TURCIMA!

741

 

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej danas je ponovo širio govor mržnje prema Bošnjacima. On je nakon sastanka sa Miloradom Dodikom Bošnjake nazvao “Turcima”.

 

Irinej je rekao da se samo jedinstveni Srbi mogu oduprijeti neprilikama ovoga vremena i da sačuvaju svoj narod.

 

– Da naš narod, pogotovo mlađi svijet, uvjerimo da ostanu na svojim ognjištima svojih predaka i ono što je nekada Šantić izgovorio, istina Turcima koji su iseljavali iz Hercegovine, da ostanu tu gdje jesu jer ih sunce tuđeg neba neće grijati kao što ovo grije. To je naša poruka danas našem narodu koji misli da je negdje van Srbije mnogo bolje – poručio je Irinej.

 

Poznato je da je Šantić u časopisu “Zora” čiji je bio suosnivač objavio pjesmu posvećenu Bošnjacima, koji su masovno napuštali Bosnu i Hercegovinu dolaskom Austro-Ugarske i odlazili u Tursku. Nažalost, patrijarh Irinej koristi svaku priliku da uvrijedi Bošnjake i da negira Bosnu i Hercegovinu.
7 thoughts on “Patrijarh opet PROVOCIRA! IRINEJ BOŠNJAKE NAZVAO TURCIMA!

 1. Rima

  Nije mi jasno zašto se muslimani ljute na irinejev govor kad i on sam ima turske krvi. Zaboravio je da su Turci 500 godina bili na ovim prostorima. VELIKI pozdrav za sve dobre ljude, bez obzira dali su Turci, Muslimani, Srbi ili bilo koje druge nacionalnosti

  Reply
 2. Nela

  Irinej je inače jedni pokvareno đubre. Razdeljivač ordenja… ma, nikada više Srbija neće imati patrijarha kao što je bio patrijarh Pavle, laka mu zemlja. Bio je čista duša i ljudina.

  Reply
 3. MARIJO

  svkog bošnjaka kd osloviš turčinom to je njemu na ponos a ne uvreda i ovo sto vi pišete je uvredai govor mržnje i huškanje

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.