U saobraćajnoj nesreći poginule sestre ELMA i IRMA / Velika porodična nesreća BOŠNJAČKE porodice u Švedskoj

493

 

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko četiri sata u Göteborgu poginule su četiri osobe čija je starost oko 20 godina, a, kako je Faktoru potvrđeno, nažalost, među stradalim su i dvije sestre Elma (19) i Irma Usto (20). One su ćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a prijatelji i rodbina su ga zvali Čupo. Poslije rata odselio se u Švedsku gdje živi i radi.

 

Još smo u šoku. Nema više mojih unuka. Mnogo su voljele Sarajevo i često su dolazile da obilaze rodbinu i prijatelje. U aprilu su trebale doći u Sarajevo sa ocem na dan policije i već su bile rezervisale karte – rekao nam je u telefonskom razgovoru za Faktor djed Alija Usto koji je dodao da su roditelji još uvijek u bolnici nakon što im je saopćena vijest o tragičnoj smrti kćerki.

Brojni mediji u Švedskoj pišu o tragičnoj nesreći u Göteborgu.

Policija je dobila obavijest oko 04.07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stub na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Göteborga. Uzrok nesreće je najvjerovatnije klizavost i neprilagođena brzina.
Policija traga i za osobom koja je snimala sabraćajnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla sa mjesta nesreće, što se klasificira kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole – piše Göteborgs-Posten.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.