Sandžački biznismen sklapa partnerstvo vijeka sa Arapima!

820

Biznismen Izet Rastoder će radi okončanja dijela projekta Stožice u Ljubljani dobiti partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kompaniju “Eagle Hills”, koja će, kako se očekuje, preuzeti 51 posto udjela, pišu slovenski mediji, prenosi SEEbiz.

Crnogorac s adresom u Ljubljani postao je vlasnik komercijalnog dijela stadiona i dvorane Stožice 2017. godine, nakon što je od Društva za upravljanje imovinom banaka (DUTB) kupio potraživanja društva “Grep”, a zatim kao jedini povjerilac u stečaju “Grepa” preuzeo imovinu na kojoj su potraživanja bila osigurana.

Nakon što je list “Delo” prošlog septembra izvijestio da “Eagle Hills” planira da kupi nedovršeni komercijalni dio Stožica, Arapi će, prema pisanju lista “Finance”, sada preuzeti 51 posto udjela u Rastoderovoj projektnoj kompaniji, a ostatak bi zadržao Rastoder.

Očekuje se da će projekt ostati približno onakav kakav je planiran prema prostornom planu (trgovački centar i hotel visok do 100 metara), ali mogao bi se još višeprostorno iskoristiti, odnosno povećati do krajnjih gabarita.

Za okončanje trgovačkog dijela potrebno je još 50 do 65 miliona evra.

Kompanija “Eagle Hills”, između ostalog, gradi Beograd na vodi, vrijedan tri milijarde dolara, a u prošlosti je uložila u jedan od najviših nebodera na svijetu “Burj Khalifu” u Dubaiju i jedan od najvećih trgovačkih centara na svijetu “Dubai Mall”.

Izvor: Avaz.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.