Uhapšena dvojica Novopazaraca na granici! (FOTO)

972

Carinici su rano jutros i tokom proteklog vikenda na prijelazima ka Bugarskoj, Gradini i Strezimirovcima, sprečili pokušaj krijumčarenja parfema, a prethodno je u dva navrata zaplijenjeno i neprijavljeno oružje.

Prilikom detaljne ulazne kontrole novopazarskog autobusa, koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar, na Gradini je 18. februara 2020. godine zaplijenjeno preko 130 parfema poznatih robnih marki.

Paketi sa sakrivenim parfemima otkriveni su u dvije fabričke šupljine iznad ležaja za vozače u autobusu.

Obojica vozača iz Novog Pazara, stari 62 i 56 godina suočiće se sa krivičnom odgovornošću zbog krijumčarenja.

Na Gradini je 14. februara 2020. godine zaplijenjen bojevi pištolj marke „glok“, u čijem je okviru bilo pet metaka kalibra 9mm.

Oružje je otkriveno kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izvojen „audi A8“ bugarske registracije, kojim je putovalo petoro bugarskih državljana.

Prilikom kontrole je na podu ispred suvozačkog sjedišta pronađena torbica sa oružjem, za koje se kao vlasnik prijavio 29-godišnji vozač automobila.

Na Strezimirovcima je 16. februara 2020. godine prilikom ulazne kontrole kod 41-godišljeg bugarskog državljanina pronađen neprijavljeni gasni pištolj.

On je sam putovao automobilom „foksvagen turan“ bugarske registracije i prilikom susreta sa carinicima negirao da ima bilo šta da prijavi.

Međutim prilikom detaljne kontrole, u vozačevim vratima je pronađen gasni pištolj marke „zoraki“ sa okvirom i 8 pripadajućih metaka.

Izvor: Sandžak danas/Dnevnik
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.