Policajka koja je ubila porodicu liječena u psihijatrijskoj ustanovi!

475

Pripadnica kosovske policije Valdete Blaca (45), kako se sumnja, ubila je danas u gnjilanskom naselju Bujani majku Hanifu (66), oca Zećira (70) i braću Bljerima (33) i Fisnika (34), a zatim je presudila sebi hicem iz službenog pištolja.

Uprkos spekulacijama komšija da je zločin počinio jedan od njene braće, a da je ona potom ubila njega, pa zatim sebe, policija i tužilaštvo saopštili su da je službeni pištolj pronađen u Valdetinim rukama i da je najvjerovatnije ona počinila višestruko ubistvo i samoubistvo. Za sad nema dokaza da je pronađeno drugo oružje.

Prema nezvaničnim saznanjima u kosovskoj policiji u Gnjilanu, gdje je Valdete radila, ona se jutros na kratko pojavila na poslu. Prema riječima njenih kolega, ništa nije ukazivalo da će se nekoliko sati kasnije dogoditi zločin.

– Sa kolegama na poslu Valdete je normalno razgovarala i oko podneva je otišla kući, gdje se iz za sad nepoznatih razloga, navodno, posvađala sa roditeljima i braćom – rekao je kratko za “Novosti” izvor iz kosovske policije u Gnjilanu.

“Koha” je objavila da je Valdete bila liječena u psihijatrijskoj ustanovi i da je iz te ustanove u policiju stigao dopis sa zahtjevom da joj bude oduzeto oružje, a da Valdete bude raspoređena na drugo radno mjesto.

– Oko 13 časova dobili smo poziv da se u naselju Bujani dogodila tragedija. Patrole su brzo stigle na mjesto zločina, ali policija je zatekla samo beživotna tijela – rekao je lokalnim medijima tužilac Arben Kadriu.

On je rekao da je Valdete u policiji radila 18 godina i da je kao aktivni policijski službenik obavljala složene zadatke, ali da nikada nije imala propuste u službi.

– Djelovali su kao složna porodica, ali su očigledno skrivali neke svoje probleme. U stvari, Valdete i njena braća još nisu oformili svoje porodice, što je mogao biti jedan od razloga za nesugasice i svađu sa roditeljima – kazao je jedan od rođaka ove porodice.

On je dodao da je neriješen bračni status Valdete vjerovatno bio razlog svađa u porodici, jer su joj roditelji i braća, navodno, često sugerisali da bi trebalo da se uda, ali kao porodica nisu imali materijalnih niti bilo kakvih drugih problema.

Direktor kosovske policije Rašit Kaljaj, koji je rukovodio uviđajem u naselju Bujani, rekao je da su tijela ove porodice prebačena u Prištinu gdje će biti obavljena obdukcija.

– Ova tragedija duboko je potresla sve zaposlene u policiji. Nažalost, nemamo lijepe vijesti. Tokom uviđaja prikupili smo značajne informacije koje će pomoći da ova tragedija bude rasvijetljena do kraja – kazao je Kaljaj.

 

Izvor: Sandžak danas/Blic.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.