LONDON: Izboden mujezin usred bijela dana u džamiji / EKSKLUZIVAN VIDEO

641

Britanska policija u četvrtak je uhapsila muškarca zbog pokušaja ubistva nakon što je nožem izbo mujezina u džamiji u Londonu.

Londonska policija stigla je na mjesto događaja nakon izvještaja o napadu nožem u 15 sati i 10 minuta po lokalnom vremenu.

“Pronađen je muškarac u dobi od oko 70 godina s ubodnim ranama”, objavila je policija. Mujezin je odveden u bolnicu, a britanski mediji javljaju da je teško povrijeđen i da se bori za život.
Fotografije objavljene na Twitteru pokazuju kako su snage sigurnosti uhapsile bijelog muškarca ispred džamije u Regent's Parku, jedne od najpoznatijih u Londonu. Vjernici koji su se u trenucima užasa zatekli u džamiji na Twitteru su objavili fotografije hapšenja.

“Ekstremno je zabrinjavajuće vidjeti da je bijeli muškarac ušao u džamiju u Regent's Parku tokom molitve te ubo mujezina u vrat”, napisao je na Twitteru Miqdaad Versi, glasnogovornik Muslimanskog vijeća Britanije (MCB).

Na ovom linku možete pogledati VIDEO, autentičnog snimka dešavanja.

BREAKING: Latest on stabbing at central London mosque

BREAKING: A man in his 70s was stabbed at one of the largest mosques in the United Kingdom's capital, London.The victim's life was not in danger, according to news reports. [Read more: https://aje.io/fh4te]

Gepostet von Al Jazeera English am Donnerstag, 20. Februar 2020
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.