Supruga ubijenog Škrijelja: “Ubijen je svirepo, u sjedećem položaju, spuštenih ruku…”

515

Zakira Mahmutović Škrijelj, supruga Almira Škrijelja koji je juče ubijen u Javnoj ustanovi Studentski centar Kantona Sarajevo u sarajevskom naselju Nedžarići, obratila se javnosti nakon izjave direkora Centra Tarika Curića da se dogodio fizički obračun između njenog supruga i osumnjičenog za ubistvo Seada Tahirovića. Ona tvrdi da nikada nije bilo sukoba, ali da je postojao animozitet.

– Supruga sam svirepo ubijenog Almira Škrijelja, radnika Studentskog centra Sarajevo i htjela bih da razjasnim događaje u Centru prilikom kojih je moj suprug izgubio život. Odgovorno tvrdim da nikada nije bilo fizičkog sukoba između ubice Tahirovića i mog supruga, ali jeste animozitet postojao. Moj muž je ubijen na svirep način u kancelariji, u sjedećem položaju, spuštenih ruku i postoje svjedoci koji su već dali iskaz u policiji – rekla je Mahmutović Škrijelj, navodi televizija N1.

Podsjećamo, u četvrtak, 20. februara, u Studentskom domu Nedžarići hladnim oružjem ubijen je A.Š.

Za ubistvo je osumnjičen Sead Tahirović koji je nakon nekoliko sati bijega uhapšen deset minuta poslije ponoći 21. februara u mjestu Butmir kod Sarajeva. Predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Postupajuća tužiteljka Tužilaštva KS predložila je Kantonalnom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora Seadu Tahiroviću.

Obojica su bili radnici Studentskog centra Sarajevo.

Izvor: Sandžak danas/Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.