Esad Džudžo podržao Gegića

716

Direktor Centra za bošnjačke studije i dugogodišnji predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), Esad Džudžo, pružio je danas punu podršku izbornoj grupi “Sandžak u srcu, Tutin na prvom mjestu” čiju listu će na aprilskim izborima predvoditi profesor Bajro Gegić, aktuelni poslanik u republičkom parlamentu.

Džudžo je riječi podrške uputio u objavi na Facebooku, nakon što se, kako je istakao, “upoznao sa programskim ciljevima profesora Bajra Gegića, koji je potvrdio da će predvoditi izbornu listu na najavljenim proljećnim izborima”.

“Želim da ovim putem obavijestim sve svoje prijatelje i javnost – da ću svim svojim znanjem i iskustvom, podržati taj svojevrsni historijski odgovor na krizu, prije svega u SDA Sandžaka i u lokalnoj vlasti u Tutinu. Smatram da je to najmanje što možemo da uradimo u ovom trenutku za dalji razvoj Tutina, prava Bošnjaka i status Sandžaka, pogotovu nakon tragične pogibije moga brata i prijatelja Šemsudina Šemka Kučevića”, napisao je Džudžo.

On navodi da je uvjeren da će pobjedom na izborima liste koju će predvoditi Gegić biti zaustavljen dalji sunovrat SDA Sandžaka, čiji je Džudžo osnivač, i da će se uspješno nastaviti lokalni ekonomski razvoj Tutina, sandžačke općine sa apsolutnom bošnjačkom većinom i najmlađim stanovništvom na Balkanu i u Evropi.

“To je moja obaveza i odgovornost i ubijeđen sam da ćemo ujediniti sve dobre ljude ka ostvarenju tog plemenitog cilja i ujedno demonstrirati u praksi da javna vlast mora i može da se obavlja pošteno i u korist svih građana i lokalne zajednice”, kazao je Džudžo.

On je najvio da će detalje svog budućeg političkog angažmana iznijeti na press konfrenciji Izbornog štaba liste, koja će uskoro biti održana u Tutinu.

Link možete pogledati na FB profilu ESAD DŽUDŽO.

Izvor Sandžacke
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.