Predstavnici IZ prvo tvrdili da nisu čuli ništa o rušenju objekta, a onda potvrdili da su oni srušili objekat! Pročitajte zvanično saopštenje!

587

Berbernica u Prvomajskoj ulici u Novom Pazaru, u blizini Arap džamije, srušena je tokom noći, a vlasnik Ramiz Dugopoljac izjavio je za Sandžak Danas da je porušena bagerom, po nalogu, kako tvrdi, čelnika Islamske zajednice u Srbiji.

On je kazao da je lokal porušen oko četiri sata ujutru, a da ga je o tome obavijestila policija i pozvala da hitno dođe.

“Od svoje 15. godine radim kao berberin, otac i djedo su bili berberi, to nam je porodična tradicija, a meni jedini izvor prihoda. Gotovo 45 godina sam radio bez ikakvih problema, ali su u posljednje vrijeme počeli pritisci i prijetnje ljudi iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji da se iselim iz lokala. Sve to sam uredno prijavljivao policiji”, rekao je Dugopoljac.

On je istakao da je objekat u vlasništvu porodice Dugopoljac od 1970. godine, kada ga je kupio njegov otac, da se sada vodi na njega i da on redovno plaća porez i ostale dažbine.

Međutim, Dugopoljac dodaje da IZ u Srbiji pokušava da ospori vlasništvo nad tim lokalom i da je zbog toga pokrenut sudski postupak.

“U toku je postupak, dostavio sam sva neophodna dokumenta, ugovore kojim se dokazuje da sam ja vlasnik lokala. Čekao sam da sud donese presudu, ali su oni očigledno znali da ne mogu pobijediti na sudu pa su riješili na ovaj način da otmu ono što je moj otac časno i pošteno kupio. Neću im to dozvoliti, ni ja, ni moja djeca, borićemo se”, poručio je Dugopoljac.

Predstavnici Islamske zajednice u Srbiji nisu željeli da daju izjave, a u telefonskom razgovoru za agenciju Beta su poručili da nisu ništa čuli o rušenju objekta, niti o optužbama porodice Dugopoljac.

Ubrzo nakon što je vijest preplavila medije i građani Novog Pazara, a i cijele Srbije osudili ovaj vandalski čin, predstavnici Islamske zajednice u Srbiji su procjenili da je suludo negirati očigledno, pa su se brže-bolje oglasili zvaničnim saopštenjem. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar obavještava javnost da je građevinska služba Islamske zajednice u jutarnjim časovima 23.02.2020. godine otklonila nelegalno podignuti objekat na vakufskom zemljištu u dvorištu Arap džamije radi izvođenja predviđenih restauratorskih radova.

Sve tvrdnje korisnika tog objekta o navodnom vlasništvu nad ovim vakufom su neistinite sa ciljem pokušaja otimanja vakufske imovine.”

Policija je izvršila uviđaj, ali se još uvijek nije oglasila nikakvim saopštenjem za javnost.

Izvor: Sandžak danas/Beta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.