Dvoje državljana Srbije zaraženo korona virusom!

342

Dvoje državljana Srbije, članovi posade kruzera “Dajmond princes” zaraženi su korona virusom, javlja Tanjug.

– Iz Ministarstva spoljnih poslova Japana su nas danas obavijestili da je dvoje od preostalih jedanaest državljana Srbije, članova posade na brodu ”Dajmond Princes“ testirano pozitivno na korona virus, to su S.O. (29) i M.T. (30). MSP radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smješteni – navodi se u saopštenju ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Kako je rekao, Ambasada Srbije u Japanu je u stalnom kontaktu sa njima, svi naši državljani na ovom brodu imaju brojeve telefona naše ambasade u Japanu, kao i broj mobilnog telefona koje mogu da pozovu 24 časa, a ukazano im je i to da ukoliko budu smješteni u bolnicu potrebno je da traže da kontaktiraju ambasadu.

– Posljednja grupa putnika, koji su testirani pozitivno na virus, smještena je u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara udaljenu od Tokija, u blizini Nagoje, gdje postoji internet veza, tako da postoji mogućnost da i dvoje naših državljana bude smješteno u tu bolnicu, ukoliko bude bilo kapaciteta – navodi se u saopštenju.

Na brodu koji je bio u karantinu u Japanu, nalazilo se 3.700 putnika, od kojih 14 državljana Srbije, a među njima 12 članova posade.

U Srbiju su se vratila dva putnika, kao i jedan član posade.

U međuvremenu je javljeno da je četvoro putnika preminulo od zaraze korona virusom.

Izvor: Sandžak danas/Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.