Tutin: Djeca zbog straha ne idu u školu, jer je nastavnik napasnik ponovo na slobodi

502

Majka djevojčice koju je seksualno maltretirao nastavnik, za “Novosti” otkriva da je ogorčena što se napasnik, zbog male kazne, ponovo našao na slobodi. Ćerka se još nije psihički oporavila od zlostavljanja

NAKON što je nastavnik Osman A. (65), iz Tutina – koji je dvije godine nedozvoljenim polnim radnjama seksualno uznemiravao i maltretirao jedanaestogodišnju učenicu Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” – krajem prošle nedelje u Novom Pazaru osuđen na “samo” 18 meseci zatvora i pušten na slobodu, porodica oštećene živi u strahu.

Majka djevojčice A. Dž. nam je rekla da se njena ćerka nije psihički oporavila i da još ide kod psihijatra zbog zlostavljanja. Navodi da se loše osjeća i da ne ide u školu. Iz straha, u ponedjeljak u školi nisu bila ni dvojica njenih sinova, učenici drugog i šestog razreda.

– Prije nego što je napasnik uhapšen, naša porodica, a posebno djeca, doživljavala je strašne prijetnje – priča A. Dž. – To je bilo užasno i nepodnošnjivo, ali smogli smo snage da sve prijavimo policiji. Djeca ga se i sada boje, puna su straha i ne smiju u školu. Na časove će ponovo krenuti kada se budu osjećala sigurno.

Ona napominje i da će se protiv sramne presude, koja je, kako naglašava, zaprepastila cio Tutin i Srbiju, boriti sve do Strazbura, dok pravda ne bude potpuno zadovoljena.

Izvor: Večernje novosti
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.