Ramiz Dugopoljac pisao reisu Kavazoviću!

556

Dugopoljac: Ovako se nisu ponašali ni četnici šta nam rade Zukorlić i DudićOvo što su uradili je i sramota i grehota, jer su doveli u pitanje egzistenciju moje sedmočlane porodice

Nakon što mu je građevinska služba Islamske zajednice u Srbiji u nedjelju srušila berbernicu u Novom Pazaru, što je izazvalo proteste građana, vlasnik Ramiz Dugopoljac uputio je pismo reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

U pismu Dugopoljac navodi da su u tom „lokalu radile četiri generacije naše porodice – nekada dedo i otac, a sada ja i moji sinovi“.

– Već jedan duži period trpim velike prijetnje i ucjene od Mešihata da se iselim iz tog lokala iako je on moje vlasništvo jedan kroz jedan. Napominjem Vam i to da se kod suda u Novom Pazaru vodi spor i da je za 11. mart zakazano suđenje. Valjda zato što su im njihovi advokati rekli da će taj spor da izgube, Mešihat Islamske zajednice Sandžaka, to jest neka njihova „građevinska služba“ je 23. februara oko 4 sata ujutro bagerom srušila moj lokal – naveo je Dugopoljac.

On poručuje da „ovo nije nikad zabilježeno“ te da se ovako „nisu ponašali ni četnici, ni Nijemci, ni komunisti šta nam rade Muamer Zukorlić i njegov muftija Dudić koji mu samo čuva fotelju i koji se tu ništa i ne pita“.

– Ovo što su uradili je i sramota i grehota, jer su doveli u pitanje egzistenciju moje sedmočlane porodice. Uvijek sam živio samo od svog poštenog rada, a sad su mi djeca, od kojih najmlađa ima 9 godina, praktično ostala bez hljeba.

Uvaženi reisu-l-ulemo, ja nemam kome drugom da se obratim do vama i ovo radim iz nužde pošto njih svi štite, a ja Vas molim da mi pomognete da se ispravi nepravda koja mi je počinjena – poručio je Dugopoljac.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.