Skupština Novog Pazara: Rebelans budžeta, usvojen LAP zapošljavanja i Strategija bezbjednosti saobraćaja

357

Skupština Novog Pazara usvojila je danas prvi rebalans budžeta za 2020. godinu, kojim je on smanjen za 80 miliona dinara i sada iznosi tri milijarde i 150 miliona dinara, javlja Radiostoplus.com. Do smanjenja projekcije budžeta, prema riječima izvjestioca, došlo je do smanjenja prenijetih neutrošenih sredstava iz ranijih godina zbog čega su i izvršene određene korekcije na rashodovnoj strani. Planirani budžetski deficit ostao je na istom nivou i iznosi nešto preko 117 miliona dinara.

 

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su izmjene i dopune planova generalne regulacije za nekoliko naselja, planove rada javnih ustanova za 2020. godinu, kao i Lokalni akcioni plan zapošljavanja. Tim dokumentom predviđeno je izdvajanje 22 miliona dinara iz budžeta grada za zapošljavanje ukupno 150 osoba, od kojih će 20 biti u sklopu programa stručne prakse, dok će 130 biti angažovano na javnim radovima.

 

Glasovima svih odbornika usvojena je i Strategija bezbjednosti saobraćaja na putevima kojom se planira da Novi Pazar bude među pet najsigurnijih gradova u Srbiji i da do 2025. godine bude prepolovljen broj poginulih i teško povrijeđenih u saobraćaju, u odnosu na 2015. godinu. Sve odborničke grupe podržale su i odluku o ostvarivanju prava na novčanu pomoć jednoroditeljskim porodicama kojom je predviđeno da takve porodice dva puta godišnje dobijaju po 8.000 dinara.

 

Većinom glasova usvojen je predlog odluke o pokretanju postupka o prenosu prava svojine sa države na grad nad parcelom u Novopazarskoj Banji, a na kojoj je predviđena izgradnja fudbalskog stadiona. Odbornici su dali saglasnost da se proda gradska parcela od 2,5 ara na Šestovu, u blizini kružnog toka, po početnoj cijeni od 5.000 evra po aru. Skupština je usvojila odluku o boravišnim taksama kojom je predviđeno uvođenje dnevne boravišne takse u iznosu od 120 dinara za svakog gosta koji boravi u nekom smeštajnom objektu na teritoriji grada, dok će vlasnici tih objekata plaćati 1.000 dinara po ležaju na godišnjem nivou.

 

Za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja ponovo je imenovan Ervin Ćorović.

Izvor: Radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.