Vučić: Raspisujemo izbore 4. marta!

386

Raspisaćemo izbore 4. marta – rekao je jutros predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je gostujući u Jutarnjem dnevniku javnog servisa govorio o taksama i Aljbinu Kurtiju uoči današnjeg puta u Vašington za koji je juče u Gornjem Milanovcu rekao da se nada da će biti za dobro Srbije.

Vučić će u Vašingtonu govoriti na skupu Američko-izraelskog komiteta koji ima izuzetan uticaj u svijetu, a na tom skupu biće 18.000 učesnika.

– To je velika čast za Srbiju. Da znate koliko su truda neki ulagali da na taj skup dođe Tači, ali… Tamo će biti svi, posebno oni koji o nama odlučuju – potpredsjednik SAD Majkl Pens s kojim ću se i sresti, zatim austrijski kancelar Sebastijan Kurc… srešću se i sa Pompeom, Grenelom i sa Palmerom, ići ću i u Pentagon. A Kosovo će biti najvažnija tema – rekao je Vučić.

Na pitanje kako je moguće da je EU tako brzo reagovala i pohvalila Kurtijevu “odluku” da na neko vrijeme ukine takse Srbiji dok je Amerika nezadovoljna i ćuti, Vučić je odgovorio da je “očigledno da je to dogovoreno preko posrednika kako bi Kurti bio pohvaljen jer EU u njemu vidi svog saveznika”.

– Izgubili smo poziciju za svoju robu i 500 miliona evra i sad šta? Treba da vrištimo od sreće što ste ukinuli takse za ono što vama odgovara… za sirovine jer se bune albanski biznismeni kojima su potrebne jeftinije sirovine, a da za gotovu robu ostanu takse… – rekao je Vučić.

Izvor: Sandžak danas/Blic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.