Sandžak: Odbio da se testira na drogu pa osuđen na 20 dana zatvora!

493

Bjelopoljac S.K. (30) kažnjen je sa 20 dana zatvora jer je odbio da se podvrgne testu ma drogu. Odluku o kažnjavanju donio je sudija iz Suda za prekršaje Ahmed Međedović.

Kaznu mora biti izvršena 15 dana po pravosnažnosti rješenja a S.K. mora platiti i paušalni iznos od 30 evra na ime troškova postupka.

Sporna situacija desila se 27. februara, kada je policija u naselju Nikoljac zaustavila “pasat” kojim je upravljao okrivljeni i zahtijevala od njega da se podvrgne ispitivanju radi provjere da li u njegovom organizmu ima nedozvoljenih supstanci, što je on odbio.

Trebalo je obaviti ispitivanje u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, a okrivljeni je odbijanjen prekršio Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Okrivljenom je određena kazna od 20 dana zatvora, tri kaznena boda i zabrana upravljanjem motornim vozilima kategorije “B” u trajanju od četiri mjeseca, navedeno je u obrazloženju odluke.

Okrivljeni je priznao prekršaj, što je olakšavajuća okolnost, ali je u posljednje dvije godine prekršajno kažnjavan tri puta zbog kršenja Zakona o bezbjednosti saobraćaja i Zakona o javnom redu i miru.

Izvor: Sandžak danas/Dnevne novine
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.