U Prijepolju vlada epidemija ujeda pasa

457

Nakon što ga je u dvorištu Osnovne škole “Vladimir Perić Valter” ujeo pas, nastavnik likovne kulture Miloš Sokić odlučio je se oglasi i javno zatraži od nadležnih da konačno riješe problem pasa lutalica, koji je, prema Sokiću, dostigao razmjere epidemije. Kaže da je sve moglo biti i gore jer je pas tog dana mogao ujesti neko dijete umjesto njega.

Miloša Sokića je ujeo pas lutalica, u dvorištu škole u kojoj radi skoro 20 godina, kada je krenuo na časove. U neposrednoj blizini nalazila se koleginica i nekoliko đaka. Kaže da se sve desilo bez ikakve najave a pas ga je ujeo za desno koljeno.

Sokić kaže da se ovakve stvari ponavljaju a da je sreća što je pas odlučio da ovaj put napadne njega a ne nekog od đaka. Prije dva mjeseca ujeden je njegov kolega a zna da je ujedeno i jedno dijete. Mislio je da se radi o pojedinačnim slučajevima ali sad uviđa da se to dešava svakodnevno. Prema izjavama očevidaca jedan te isti žuti pas je već nekoliko puta bio vinovnik napada, najčešće u okolini Osnovne škole „Vladimir Perić Valter“.

Miloš kaže i da su ga iznenadile reakcije ljudi, kada bi čuli šta mu se desilo. Čestitaju mu jer će moći da uzme pare za odštetu za ujed a on kaže da novac nije satisfakcija, jer se osjeća ugroženo a zabrinut je i za bezbjednost djece.

Kako smo nezvanično saznali, u samo jednom danu prošle sedmice ujede psa je prijavilo čak devetoro ljudi. Zvanični podaci kažu da je tokom 2019. godine Policijskoj upravi Prijepolje 235 osoba prijavilo ujede pasa lutalica. Od 1. do 24. januara ove godine 32 osobe  su prijavile ujed, što je skoro duplo više u odnosu na isti period prošle godine.

Opširnije u prilogu:

Izvor Forum Info
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.