Ministri Ljajić i Udovičić o razvoju i promociji novopazarskog sporta

768

Grad Novi Pazar je, investirajući u sportsku infrastrukturu, omogućio mladim sportistima da na takmičenjima ostvaruju najbolje rezultate, ali i da u najboljim uslovima promovišu zdrav način života među mladima.

O budućnosti sporta na ovim prostorima ali i zajedničkim planovima Vlade Srbije i Grada Novog Pazara, danas su, obilazeći ovdašnje škole i sportske terene, govorili potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i njegov kolega, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

“Uvjek je zadovljstvo doći u grad mladih, ali i grad sporta. Iznedrili ste mnoge sportske šampione i uložili u sportsku infrastrukturu, što je vašem slučaju, investicija koja se apsolutno isplati. Danas je u našem fokusu obnova sportkih rekvizita širom Srbije a dio tog projekta je Novi Pazar”, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ističući da je sljedeći korak rekonstrukcija fiskulturnih sala.

“Želja nam je da modernizacijom i opremanjem sala omogućimo učenicima i njihovim nastavnicima bolje uslove za bavljenje rekreativnim sportom. To je idealan način da djeca postepeno uđu u sistem sporta i jer su deca baza za budućnost”, rekao je Udovičić.

Za šest godina, programima Vlade Srbije i resornog ministarstva,a u saradnji sa lokalnim samoupravama, broj od 80 hiljada, djece koja su dio sistema školskog sporta povećan je na 175 hiljada. Prema riječima ministra Udovičića, posjeta Novom Pazaru je dio nastojanja da se na terenu utvrdi šta je gradu još potrebno da bi sportisti nastavili da ostvaruju rezultate i dokažu da je moguće biti najbolji i kada dolaziš iz manjih sredina”.

Osvrćući se na kapitalna ulaganja, ministar Udovičić je najavio završetak pomoćnih sadržaja u okviru Atletskog stadiona na Hadžetu i izgradnju fudbalskog stadiona po euro 4 standardima, “koji Novi Pazar zaslužuje”.
O investicijama u novopazarski sport govorio je i potpredsjednik Vlade Srbije, Rasim Ljajić.

“Stvaramo nove uslove za treninge mladih fudbalskih selekcija ali neće izostati izgradnja novih sala za pripreme košarkaša ali i drugih klubova koji prezentuju kolektivni sport i takmiče se u dvorani”, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, podsjećajući da su za naš grad izuzetno važni i smještajni kapaciteti.

“Ti smještajni kapaciteti su u izgradnji. Radi se o investicijama privatnog sektora. Uz putnu infrastrukturu, Novi Pazar kroz četiri, pet godina, u svom punom kapacitetu a po kvalitetu uslova za sportska nadmetanja I pripreme, može da bude ravnopravan sa Beogradom ali i ostalim sportskim centrima, poput Novog Sada, Niša i Kragujevca”, kazao je ministar Ljajić, najavljujući i radove u okviru sportske dvorane “Pendik”, kojima će biti obezbjeđen prostor za klubove iz kategorije borilačkih sportova.

“Period krajem maja i početkom juna je rok za okončanje radova na kompletnoj rekonstrukciji sportske hale kod OŠ “Vuk Karadžić, a ne treba zaboraviti ni preuređenje školskih sala. Malo je gradova koji će moći da se pohvale takvom sportskom infrastrukturom, kao što će vrlo brzo moći Novi Pazar”, zaključio je ministar Ljajić.

Ministri Ljajić i Udovičić su boraveći u Novom Pazaru posjetili Školu za dizajn tekstila, kože i obuće – gde je podeljena sportska oprema, da bi potom obišli Atletski stadion na Hadžetu stadion u Šutenovcu i Rekreacioni centar.
One thought on “Ministri Ljajić i Udovičić o razvoju i promociji novopazarskog sporta

  1. Петроније

    Расим је живи доказ да и поштен човек може да се бави политиком, па и да се високо котира у њој.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.